2013-02-13 15:24:58
Φωτογραφία για Σ. Χατζάκης: «Η συρρίκνωση του ΚΘΒΕ δεν θα περάσει»,
Ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος, σκηνοθέτης Σωτήρης Χατζάκης

Μαίνεται ο θεατρικός «πόλεμος» στη Θεσσαλονίκη,

Ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος, σκηνοθέτης Σωτήρης Χατζάκης, εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση, επιβεβαιώνοντας ότι ο θεατρικός πόλεμος στη Θεσσαλονίκη εξακολουθεί να μαίνεται.

Από χθες άλλωστε, Τρίτη (12/2), ο αναπληρωτής υπουργός αρμόδιος για θέματα Πολιτισμού κ. Κώστας Τζαβάρας έχει ζητήσει «την παραίτηση του Προέδρου και των μελών του Δ.Σ. ώστε να με διευκολύνουν στην άσκηση των κατάλληλων χειρισμών για να επανέλθει η ηρεμία στους κόλπους του θεάτρου».

Η ανακοίνωση του Σωτήρη Χατζάκη έχει ως εξής:

«Ο Γκαίμπελς και  όλη η ναζιστική προπαγάνδα έλεγαν: "πες, πες, κάτι μένει". Αυτές τις ημέρες υφέρπει μια φημολογία άξια των τρωκτικών που τη μεταφέρουν μολυσματικά.

Επειδή αυτό μπορεί να εγείρει ερωτηματικά της κοινής γνώμης, για αυτόν τον λόγο δηλώνω ότι ο απολογισμός των καλοκαιρινών παραγωγών του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος θα γίνει δημόσια σε Συνέντευξη Τύπου που θα δοθεί την Πέμπτη 21/02/2013 και ώρα 12.00, στο νέο Υπερώο της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών, για όλους τους πολίτες της χώρας και της πόλης της Θεσσαλονίκης.

Θα ακολουθήσουν δικαστικές ενέργειες κατά των συκοφαντών. Το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος δίνει μεγάλο αγώνα για να κρατηθεί όρθιο. Κανείς δεν θα αποπροσανατολίσει αυτόν τον αγώνα υπηρετώντας αλλότρια συμφέροντα.

Η συρρίκνωση του Κ.Θ.Β.Ε. δεν θα περάσει».

 

Αναδημοσιευσα Από Βημα
molibixarti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ