2013-02-13 17:41:54
Φωτογραφία για Πτώση στις πωλήσεις κινητών τηλεφώνων το 2012
Λόγω κρίσης

Κυρίως λόγω της οικονομικής κρίσης, οι πωλήσεις κινητών σε παγκόσμιο επίπεδο υποχώρησαν πέρυσι για πρώτη φορά από το 2009, ανακοίνωσε την Τετάρτη η εταιρεία ερευνών Gartner.

«Οι δύσκολες οικονομικές συνθήκες, οι μεταβαλλόμενες προτιμήσεις των καταναλωτών και η σκληρός ανταγωνισμός εξασθένισαν την παγκόσμια αγορά κινητών τηλεφώνων» σχολίασε ο αναλυτής Ανσούλ Γκούπτα της εταιρείας.

Οι πωλήσεις το 2012 μειώθηκαν κατά 1,7% στις 1,75 δισεκατομμύρια μονάδες, δείχνουν τα στοιχεία της Gartner.

Οι καταναλωτές φαίνεται ότι γυρίζουν την πλάτη στα «απλά» κινητά για χάρη των smartphones, των οποίων οι πωλήσεις συνεχίζουν να αυξάνονται. για πρώτη φορά, τα «έξυπνα» κινητά αντιστοιχούν σε περισσότερο από το μισό της αγοράς.

Πρώτη σε πωλήσεις κινητών σε όλες τις κατηγορίες έρχεται η Samsung με 385 εκατομμύρια κομμάτια, από τα οποία το 53,5% ήταν smartphone. Δεύτερη η Apple, με 130 εκατομμύρια πωλήσεις.


Στο τελευταίο τρίμηνο του 2012 η Apple και η Samsung είχαν από κοινού μερίδιο 52% στην αγορά smartphones, συγκριτικά με 46% ένα τρίμηνο νωρίτερα.

Στην τρίτη θέση όσον αφορά τις πωλήσεις smartphone ανέβηκε για πρώτη φορά η κινεζική Huawei με πωλήσεις 27,2 εκατ. μονάδων το 2012, αυξημένες σε ετήσια βάση κατά 74%.

Η επίδραση της οικονομικής κρίσεις στην αγορά κινητών έγινε εμφανής και στα επίσημα στοιχεία που ανακοίνωσε η αρμόδια ρυθμιστική αρχή στην Ισπανία (CMT), σύμφωνα με τα οποία οι συνδρομητές κινητής και οι χρήστες καρτοκινητής μειώθηκαν κατά 5% το 2012.

Newsroom ΔΟΛ
liberals10
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ