2013-02-13 17:39:03
Φωτογραφία για ΠΑΣΟΚ: Νομαρχιακή επιτροπή Α’ Θεσσαλονίκης
από το Γραφείο Τύπου

Γνωρίζουμε όλοι ότι το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ είναι ο μεγαλύτερος ασφαλιστικός οργανισμός της χώρας, στον οποίο έχουν συγχωνευτεί και άλλα ασφαλιστικά ταμεία.

Σε αυτό ανήκουν αρμοδιότητες όπως η απονομή συντάξεων και επιδομάτων στους ασφαλισμένους, τα κέντρα πιστοποίησης αναπηρίας (ΚΕΠΑ), η είσπραξη ληξιπρόθεσμων οφειλών όλων των κυρίων και επικουρικών ταμείων, η γραμματειακή στελέχωση μονάδων υγείας και είναι σε αναμονή πρόσθετων υπηρεσιών όπως η εφαρμογή του προγράμματος « φροντίδα στο σπίτι». Παράλληλα και σε αυτόν τον οργανισμό συμβαίνουν αθρόες συνταξιοδοτήσεις των υπαλλήλων του , όπως άλλωστε συμβαίνει σε όλο τον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, με αποτέλεσμα οι εναπομείναντες στο ΙΚΑ-ΕΤΑΜ υπάλληλοι να αδυνατούν να επιτελέσουν τα προαναφερόμενα έργα.

Γι’ αυτό το λόγο κρίνουμε απολύτως επιβεβλημένο, για λόγους δημοσίου συμφέροντος να προστατευθεί ο Οργανισμός από αποχωρήσεις υπαλλήλων εξαιτίας δικαστικών αποφάσεων , ιδιαίτερα δε όταν αυτοί οι υπάλληλοι είναι επιτυχόντες διαγωνισμού του ΑΣΕΠ με προσόντα και δεξιότητες απολύτως αναγκαίες για την λειτουργία του. Σε διαφορετική περίπτωση δεν θα είναι δυνατή η ομαλή συνέχιση της παροχής υπηρεσιών εκ μέρους του οργανισμού.

Καλούμε τον υπουργό εργασίας και Κοινωνικών ασφαλίσεων να κάνει δεκτή άμεσα την σχετική τροπολογία που κατέθεσαν οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ. Να αποκαταστήσει έτσι την αδικία, αλλά και να εξασφαλίσει την ομαλή λειτουργία του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ . Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ