2013-02-13 19:18:54
Φωτογραφία για Ο Κριστιάνο περιμένει τους παλιόφιλους στο «Μπερναμπέου»
Μαζί με τίτλους, στο Μάντσεστερ. Απόψε, αντίπαλοι Ρονάλντο - Φέργκιουσον

Του ΝΙΚ. ΠΑΠΑΔΟΓΙΑΝΝΗ /Ελευθεροτυπία

Ο Φεβρουάριος του Τσάμπιονς Λιγκ αρχίζει με έναν τελικό. Βγάλτε το νυσταλέο «τικι τάκα» από την Μπαρτσελόνα και θα έχετε τη Ρεάλ. Δώστε της έναν προπονητή παγκόσμιας κλάσης και θα έχετε τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Ξεχάστε την για λίγο την Μπαρτσελόνα. Τα πρώτα πυροτεχνήματα του 2013 θα εκτοξευτούν από το «Μπερναμπέου», εκεί όπου ο Κριστιάνο Ρονάλντο περιμένει τους παλιούς του φίλους.

«Το ήξερα από την πρώτη μέρα ότι θα γινόταν ο καλύτερος ποδοσφαιριστής του κόσμου», υποκλίθηκε στο ατίθασο αγόρι από τη Μαδέιρα ο σερ Αλεξ Φέργκιουσον. Οχι ένας από τους καλύτερους: «Ο καλύτερος». Οταν η Γιουνάιτεντ τον πούλησε στη Ρεάλ, εισέπραξε 50 εκατομμύρια λίρες. «Επρεπε να ζητήσουμε όχι 50, αλλά 150», είπε χθες ο Σκοτσέζος. Για να προσθέσει χαμηλόφωνα: «Μάλλον θα μας τα έδιναν οι Ισπανοί...».


Τα πολλά φλας θα ανάψουν για τον Κριστιάνο στον επαναληπτικό της 5ης Μαρτίου, όταν σημάνει η ώρα της επιστροφής στο παλιό του σπίτι. «Εδώ έζησα τα καλύτερα χρόνια της ζωής μου», θα πει αν θελήσει να επαναλάβει τις χθεσινές δηλώσεις του. Απόψε έχουν προτεραιότητα οι δύο τιτάνες της προπονητικής: σερ Αλέξ Φέργκιουσον εναντίον Ζοζέ «σπέσιαλ» Μουρίνιο. Οπως θα διαβάσατε στη σελίδα 48, έκαναν κακή αρχή. Σήμερα δηλώνουν φίλοι και μοιράζονται σε κάθε ευκαιρία μία γεμάτη τσαγιέρα (όπως την περασμένη Κυριακή στο Μάντσεστερ) ή ένα μπουκάλι ακριβό πορτογαλικό κρασί.

«Θυμάμαι με λεπτομέρειες όλους ανεξαιρέτως τους αγώνες της καριέρας μου κόντρα στη Γιουνάιτεντ», είπε ο Μουρίνιο. «Το αποτέλεσμα, τις συνθέσεις, τους σκόρερ, τα πάντα. Είναι μία ξεχωριστή βραδιά». Ο Φέργκιουσον θύμισε τα 9 τρόπαια της Ρεάλ και ομολόγησε ότι δεν προφταίνει πια να κυνηγήσει αυτό το ρεκόρ.

Οι εφημερίδες στη Μαδρίτη απαιτούν εν χορώ «la decima» (το δέκατο) και δεν παραλείπουν να ανάβουν φιτίλια. «Ο Ρούνεϊ είναι κράμα ποδοσφαιριστή και χούλιγκαν», έγραψε η «Marca». «Ενας δαίμονας με φακίδες».

Το άλλο ζευγάρι της βραδιάς είναι ζουμερό αλλά θαμπό: Σαχτάρ - Ντόρτμουντ στην Ουκρανία. Ομαδάρες και οι δύο, υπόσχονται να δικαιώσουν τους λίγους που θα ασχοληθούν.
Allinsports
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ