2013-02-13 19:15:03
Φωτογραφία για Πάτρα: Οι... ανορθογραφίες της αγοράς του Αγίου Βαλεντίνου και η τιμή των λουλουδιών
Η γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου δεν είναι μόνο μια ευκαιρία για τους ερωτευμένους να εκφράσουν τον έρωτα τους στο έτερο ήμισυ με κάποιο δωράκι.

Είναι, πρωτίστως, και μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία για τα ανθοπωλεία, τα ζαχαροπλαστεία, τα καταστήματα με τα είδη δώρων, και βεβαίως τα καταστήματα γυναικείων εσωρούχων, να «ζεσταθούν» οικονομικά αυτές τις πολύ δύσκολες μέρες.

Τι γίνεται, όμως, όταν λόγω της αυξημένης ζήτησης των ημερών τα ανθοπωλεία έρχονται αντιμέτωπα με την κατακόρυφη αύξηση της τιμής των δημοφιλών τριαντάφυλλων;

Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα από τη αρχή. Τα τριαντάφυλλά είναι ως επί το πλείστον εισαγόμενα και προέρχονται από την Ολλανδία. Μόνο που λόγω της επικείμενης γιορτής του Αγίου Βαλεντίνου η τιμή τους από την περασμένη εβδομάδα ανέβηκε και έφτασε για τους ανθοπώλες στα δύο ευρώ το κομμάτι! Και η απορία γνωστού ανθοπώλη της Πάτρας, εύλογη: «Κι εμείς, πόσο πρέπει να τα πουλήσουμε;»


Άλλωστε, η όποια εγχώρια παραγωγή δεν μπορεί να καλύψει την ανεβασμένη ζήτηση και, κάπως έτσι, καθώς στην αγορά τα πάντα είναι θέμα προσφοράς και ζήτησης, τα εισαγόμενα (και πιο ακριβά) λουλούδια έχουν τον πρώτο λόγο.

Την ίδια ώρα, πάντως, και επίσης λόγω της αυξημένης ζήτησης των ημερών, εκτός από την άνοδο της τιμής, στην αγορά έχουν διοχετευθεί και μεγάλες ποσότητες λουλουδιών που δεν είναι… «φρέσκα».

Διότι μπορεί η Ολλανδία να έχει σωστή βιομηχανία εξαγωγής λουλουδιών, ωστόσο η ζήτηση σε ευρωπαϊκό επίπεδο υπερβαίνει συχνά την προσφορά.

Μάλιστα, σύμφωνα με γνωρίζοντες την αγορά των λουλουδιών, το προαναφερόμενο φαινόμενο της περιστασιακής αύξησης της τιμής τους, εκτός από τη γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου, παρατηρείται και σε όποιες γιορτές συμπίπτουν με αυτές των Ρώσων, καθώς και κάθε φορά που το ορθόδοξο Πάσχα συμπίπτει με αυτό των Καθολικών!

Πηγή: thebest
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ