2013-02-13 19:15:32
Φωτογραφία για Βαρύ κι ασήκωτο το κατηγορητήριο για Ολυμπιακό και ΠΑΟ
Τη δυνατότητα να επιβάλει παραδειγματικές ποινές στον Ολυμπιακό και στον Παναθηναϊκό για τα αίσχη του Ελληνικού έχει ο αθλητικός δικαστής του ΕΣΑΚΕ, με βάση την άκρως επιβαρυντική έκθεση της Αστυνομίας. Η εκδίκαση της υπόθεσης ορίστηκε για την Παρασκευή και μέχρι τότε αναμένεται να έχουν προσκομιστεί επιπρόσθετα στοιχεία.

Η έκθεση της Αστυνομίας «καίει» Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό ενόψει της εκδίκασης την Παρασκευή

Στο πλαίσιο της προσπάθειας να αντιστρέψει τις εντυπώσεις έπειτα από την παταγώδη αποτυχία της να ελέγξει την κατάσταση στον τελικό του Κυπέλλου και να προβεί άμεσα σε συλλήψεις, η Αστυνομία χρειάστηκε μόλις ένα 24ωρο για να καταγράψει βήμα βήμα τα κατορθώματα των δύο «στρατών». Είναι ενδεικτικό ότι τα έγγραφα εστάλησαν στα αρμόδια όργανα, παρότι ο επικεφαλής ταξίαρχος είναι σε διαθεσιμότητα και οι άμεσοι συνεργάτες του (24 αξιωματικοί) διώκονται διοικητικά (ΕΔΕ).


Πληροφορίες από αστυνομικές πηγές επισήμαναν ότι με την έκθεση καλύπτονται όλα τα κενά που υπήρχαν στις αντίστοιχες εκθέσεις των διαιτητών και του παρατηρητή, οι οποίοι δεν βρίσκονταν στο παρκέ την ώρα του τραυματισμού του Χάινς, ενώ αποχώρησαν αμέσως μόλις ξέσπασε η σύρραξη στη δεύτερη περίοδο.

Με βάση τον πειθαρχικό κώδικα, οι ποινές των δύο «αιωνίων» δεν μπορούν να υπερβούν τις εννέα αγωνιστικές, με τις οποίες τιμωρήθηκε ο Ολυμπιακός το 2010 για τα επεισόδια που είχαν οδηγήσει στην οριστική διακοπή του τελευταίου τελικού με τον Παναθηναϊκό. Αντιθέτως, το ματς της περασμένης Κυριακής ολοκληρώθηκε έστω και μετ' εμποδίων.

Διχασμός

Κατά τα άλλα, διχασμός παρατηρείται στον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Αμειβομένων Καλαθοσφαιριστών, με τους παίκτες του Ολυμπιακού να διαχωρίζουν τη θέση τους σε σχέση με την ανακοίνωση που είχε εκδώσει νωρίτερα το συνδικαλιστικό τους όργανο.

«Οι πρόεδροι των ομάδων, μπροστά στο προσωπικό τους γόητρο και τη ματαιοδοξία, ξεχνούν την ασφάλεια των ίδιων των παικτών τους και τους απασχολεί μόνο το κάθε λογής τρόπαιο», ήταν το επίμαχο σημείο της επίσημης τοποθέτησης του ΠΣΑΚ, που προκάλεσε την αντίδραση των «ερυθρολεύκων»: «Ποτέ δεν έχουμε νιώσει ότι χρησιμοποιούμαστε από τους προέδρους μας προς εξυπηρέτηση του προσωπικού τους γοήτρου και της ματαιοδοξίας τους. Ισα ίσα πιστεύουμε ότι θα χάριζαν όλους τους τίτλους για την εξυγίανση του αθλήματος».

Δεν έμειναν μάλιστα εκεί, αφήνοντας και σαφείς αιχμές εναντίον του Δημήτρη Γιαννακόπουλου: «Συμφωνούμε με τον ΠΣΑΚ ότι επιτέλους θα πρέπει να βρεθεί λύση με τη βία, γιατί αργά ή γρήγορα θα θρηνήσουμε θύματα. Για να γίνει, όμως, αυτό, θα πρέπει όλοι να αναλάβουν τις ευθύνες τους και όχι να τους βάζουμε στο ίδιο καζάνι. Ο κόσμος βλέπει, έχει κρίση και καταλαβαίνει».

Γ. ΣΥΡΙΓΟΣ/enet.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ