2013-02-13 21:02:04
Φωτογραφία για You τρομοκράτης, me τρομοκράτης too....
Γράφει ο Στάμος Τσανούσης

Ακόμα οι φωτογραφίες από τους συλληφθέντες στην Κοζάνη παίζουν. Και πραγματικά απορώ πώς γίνεται αυτές οι φωτογραφίες όχι απλά να είναι αποδεκτές αλλά να... υπάρχουν και άνθρωποι που να θεωρούν ότι καλά τους έκαναν και από την άλλη να θεωρούν τους εαυτούς τους δημοκράτες.

Όλες αυτές τις μέρες ,υπουργοί, αστυνομία, κανάλια και πολλοί άλλοι βιάζουν απλά την λογική.

Έχει πλέον γίνει γενικό επιχείρημα ότι οι άνθρωποι αυτοί έχουν εμφανή χτυπήματα λόγω της μάχης που έδωσαν με την αστυνομία.

Δηλαδή,

Υπήρχαν 2,3,4 ή πόσοι ήταν τελικά, οπλισμένοι με πολεμικά όπλα τρομοκράτες και οι εκπαιδευμένοι άνδρες της αστυνομίας, παράτησαν το δικά τους όπλα, αγνόησαν ότι αυτοί που είχαν απέναντί τους είχαν όπλα , και όρμησαν επάνω τους σαν τον Ταρζάν και τους πλάκωσαν στα χαστούκια.

Και αυτοί οι στυγνοί τρομοκράτες, δεν χρησιμοποίησαν τα όπλα τους καθώς οι αστυνομικοί έτρεχαν επάνω τους , διότι οι αστυνομικοί αυτοί έτρεχαν με την ταχύτητα του Flash Gordon.


Απλά αυτά τα πράγματα δεν γίνονται. Ειδικά αν απέναντί σου έχεις 20χρονους με την αδρεναλίνη στα ύψη και βάσει ιδεολογίας έτοιμους για όλα.

Και πραγματικά αναρωτιέμαι, αυτό το κράτος τι απαιτήσεις μπορεί να έχει από τους πολίτες του, όταν το ίδιο δεν έχει το στοιχειώδες παράστημα να υπερασπιστεί τις επιλογές του και τους εκπροσώπους του ή να διορθώσει τα λάθη του. Τι ιδέα έχουν για το κράτος ακόμα και αυτοί που χαιρέκακα λένε «καλά τους έκαναν», πόσο περήφανοι νιώθουν που βλέπουν το ίδιο το κράτος να λέει ψέματα;

Όλοι σχεδόν, ή πολλοί έστω διαφωνούν με τις πράξεις των ανθρώπων που συνελήφθησαν. Και σε θεωρητικό επίπεδο, αυτό γίνεται διότι είναι αντίθετες αυτές οι πράξεις με τα δημοκρατικά ιδεώδη. Η λειτουργία όμως του κράτους, πόσο σέβεται τα δημοκρατικά ιδεώδη;

Από την μία αντιμετωπίζει τους τρομοκράτες με τρομοκρατία και τους βασανίζει, και από την άλλη αντιμετωπίζει τον αυταρχισμό της Χρυσής Αυγής με αυταρχισμό.

Ξύλο στους μεν και βασανιστήρια, και στους δε, δεν τηρούμε καν τον κανονισμό της βουλής και δεν εκλέγουμε από το κόμμα τους αντιπρόεδρο.

Και αυτή η κυβέρνηση αυτοπροσδιορίζεται ως δημοκρατική.

Πώς γίνεται αυτό;

Γίνεται, γιατί πολύ απλά, όλα αυτά τα κόμματα είτε της κυβέρνησης είτε της αντιπολίτευσης, τα οποία εκφράζουν το θεώρημα της «ολίγον από δημοκρατία», καταλαβαίνουν ότι οι δικές τους πρακτικές, ο δικό τους τρόπος λειτουργίας, η δική τους κοσμοθεωρία, έχει οδηγήσει τους Έλληνες στα άκρα. Είτε από την μία είτε από την άλλη. Και θεωρούν ότι με την καταστολή, με την χρησιμοποίηση της εξουσίας εναντίον των νόμων και των κανόνων θα εξοντώσουν τα άκρα.

Κάθε φορά όμως που το κάνουν αυτό , τόσο και πιο πολύ μοιάζουν μαζί τους.

Δεν μπορείς να ισχυρίζεσαι και να σέβεσαι τον νόμο που απαγορεύει τις ληστείες αλλά να μην σέβεσαι τον νόμο που λέει ότι απαγορεύονται οι βασανισμοί κρατουμένων.

Δεν μπορείς να λες ότι μισείς την Χρυσή Αυγή γιατί είναι εναντίων της δημοκρατίας αλλά να μην σέβεσαι την υπέρτατη έκφραση δημοκρατίας που είναι η ψήφος και να αγνοείς ένα κόμμα που έλαβε πάνω από μισό εκατομμύριο ψήφους.

Η βλακώδης αυτή αντιμετώπιση θα έχει συνέπειες.

Ήδη η δύναμη της Χρυσής Αυγής όχι απλά δεν περιορίζεται, αλλά αντίθετα αυξάνεται με εμφατικό τρόπο. Και κάθε μέρα που περνά μόνο θα αυξάνονται οι ψηφοφόροι της. Διότι υπάρχει έναν εγκέφαλος που μπορεί να αξιολογήσει ότι γίνεται, και να προσαρμόσει την ρητορική αλλά και την λειτουργία του κόμματος στις απαιτήσεις των καιρών. Και κυρίως διότι υπάρχουν άνθρωποι που δεν βλέπουν καμία άλλη διέξοδο.

Και από την άλλη, ήδη οι συλληφθέντες της Κοζάνης έχουν γίνει οι ήρωες, οι μάρτυρες και τα πρότυπα για τους ανθρώπους, ειδικά τους νέους που δεν βλέπουν καμία ελπίδα. Διότι και εκεί υπάρχει ένας εγκέφαλος (έξω) που μπορεί να αξιολογήσει ότι γίνεται, και προσάρμοσε την ρητορική αυτών των ανθρώπων, όπως αυτή εκφράστηκε με την τελευταία τους επιστολή. Και κυρίως διότι υπάρχουν άνθρωποι που δεν βλέπουν καμία άλλη διέξοδο.

Στην Ελλάδα άνοιξε μια μεγάλη χαράδρα, που είναι η οικονομική κοινωνική και πολιτική καταστροφή. Και όλοι οι Έλληνες πασχίζουν να σωθούν και μαζεύονται στις δύο άκρες. Αν λοιπόν δεν υπάρξει μια κυβέρνηση που να ασχοληθεί με το «γιατί» υπάρχουν άνθρωποι που είναι υπέρ της τρομοκρατίας, αν δεν ασχοληθεί με το «γιατί» έχει γίνει σλόγκαν των ημερών ότι αυτή η χώρα μόνο με χούντα θα φτιάξει, τα φαινόμενα αυτά, απλά θα πολλαπλασιάζονται.

stsanoussis.blogspot.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ