2013-02-14 00:30:04
Φωτογραφία για Αιγιάλεια: Δυο ημέρες εκτεθειμένοι στην κακοκαιρία οι αγνοούμενοι Γερμανοί - Το χρονικό της διάσωσης
Σώοι, έστω και πολύ ταλαιπωρημένοι, εντοπίστηκαν λίγο μετά τις 11 το πρωί της Τετάρτης οι δύο γερμανοί αθλητές του καγιάκ, οι οποίοι αγνοούντο από το απόγευμα της Δευτέρας στον ποταμό Σελινούντα, όπου είχαν πάει με άλλους τέσσερις φίλους τους. Η γιγαντιαία επιχείρηση που στήθηκε από τα ξημερώματα της Τρίτης, οπότε και έγινε γνωστή η είδηση, ευτυχώς είχε αίσιο τέλος για τη ριψοκίνδυνη συντροφιά από τη Γερμανία, που ήρθε σε ένα πανέμορφο αλλά επικίνδυνο μέρος για extreme sports.

Υπενθυμίζεται πως έχει βρεθεί σώος ο ένας από τους τρεις φίλους, οι οποίοι μαζί με άλλους τρεις επίσης Γερμανούς, αποφάσισαν το απόγευμα της Δευτέρας να κάνουν καγιάκ στον Σελινούντα, ξεκινώντας από σημείο κοντά στους Πετσάκους και με τελικό προορισμό κοντά στα Μελίσσια, στον αναβαθμό του ποταμού. Όμως, σε σημείο στο ύψος του Άνω Μαζαρακίου (στη Μακελλαριά περίπου), τα καγιάκ αναποδογύρισαν και μάλιστα ο ένας τραυματίστηκε στον ώμο
. Και οι έξι διανυκτέρευσαν στη φύση και με το πρώτο φως της ημέρας, οι τρεις έδωσαν σήμα SOS μέσω του GPS που διέθεταν, κινητοποιώντας άμεσα την Πυροσβεστική Αιγίου και Καλαβρύτων αλλά και την 6η ΕΜΑΚ. Ο τέταρτος (που ήταν και τραυματίας) εντοπίστηκε γύρω στις 12 το μεσημέρι, δίνοντας μαρτυρία πως οι αγνοούμενοι φίλοι του είναι ζωντανοί και διαθέτουν όλα τα χρειώδη για να ζεσταθούν αλλά και φαγητό για να επιβιώσουν στη φύση. Γι'αυτό και οι αρχές αισιοδοξούν πως θα βρεθούν νωρίς το πρωί οι δυο τους, κάτι που είναι βεβαίως και το ζητούμενο μια και από αύριο ο καιρός επιδεινώνεται και αναμένονται χιονοπτώσεις στα ορεινά της Αχαΐας.

Με το πρώτο σήμα, κινητοποιήθηκαν άμεσα τόσο 40 άνδρες των Π.Υ. Αιγίου και Καλαβρύτων και της 6ης ΕΜΑΚ Πατρών, όσο και το Γραφείο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Αιγιαλείας με επικεφαλής τον αντιδήμαρχο κ. Βασίλη Φιλιππόπουλο. Λίγο αργότερα έφτασαν και άνδρες της 1ης ΕΜΑΚ εξειδικευμένοι σε χρήση καγιάκ για να βοηθήσουν τις έρευνες. Όπως τόνισε μιλώντας στο filodimos.gr ο κ. Φιλιππόπουλος, όλοι οι άνδρες "χτένισαν" στην κυριολεξία όλα τα μονοπάτια και τις όχθες που μπορούν να περπατηθούν πεζή αλλά δεν κατάφεραν να εντοπίσουν τους δύο αγνοούμενους, που πιθανότατα βρίσκονται κάπου ανάμεσα σε ιδιαίτερα δύσβατη περιοχή σε φαράγγι ύψους 200-300 μέτρων η οποία ναι μεν έχει κάποιες όχθες αλλά δεν μπορούν να τις προσεγγίσουν οι επίγειες δυνάμεις.

Οι τέσσερις διασωθέντες είναι καλά στην υγεία τους, στον τραυματία έχουν ήδη δοθεί οι πρώτες βοήθειες και εκ μέρους της αντιδημαρχίας Κοινωνικής Πρόνοιας και του κ. Θανάση Σταυρόπουλου, έχουν γίνει οι απαραίτητες κινήσεις φιλοξενίας τους μέχρι να τελειώσει -ελπίζουμε αίσια- η περιπέτειά της ριψοκίνδυνης παρέας τους.

Τονίζεται πως το φαράγγι του Σελινούντα μπορεί να είναι ένα μαγευτικό και παρθένο μέρος, θεωρείται ωστόσο ιδιαίτερα δύσκολη διαδρομή καγιάκ και απευθύνεται σε πολύ έμπειρους του αθλήματος, καθώς κρύβει πολλές παγίδες και κακοτράχαλα βράχια. Εξάλλου, δεν υπάρχει οργανωμένη υποδομή για τους λάτρεις του σπορ και έτσι όποιος επιλέγει αυτή τη διαδρομή, ουσιαστικά την κατεβαίνει υπ'ευθύνη του.

Πηγή: filodimos.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Real Racing 3: AppStore free
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Real Racing 3: AppStore free
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ