2013-02-14 00:58:02
Φωτογραφία για Ερώτηση Β. Οικονόμου στην Βουλή για την κατάργηση της πάλης από τους Ολυμπιακούς Αγώνες
από το Γραφείο Τύπου

Προς: Υπουργό Παιδείας, Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού Θέμα: Η πρόθεση κατάργησης της πάλης από τα Ολυμπιακά Αγωνίσματα από την ΔΟΕ!

Κύριε Υπουργέ,

Με έκπληξη πληροφορηθήκαμε την επαπειλούμενη κατάργηση από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του αθλήματος της πάλης. Σύμφωνα με απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής (ΔΟΕ) το συγκεκριμένο άθλημα δεν έχει μεταξύ άλλων υψηλή τηλεθέαση, ούτε ικανοποιητικές πωλήσεις εισιτηρίων και δεν χαρακτηρίζεται ιδιαίτερα δημοφιλές. Θεωρούμε ότι το σκεπτικό της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΔΟΕ είναι λάθος και οφείλουμε ως χώρα να κάνουμε κάθε τι δυνατόν προκειμένου να αποτραπεί η προσβλητική για την ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων αυτή απόφαση. Η πάλη είναι ένα από τα αρχαιότερα αγωνίσματα των Ολυμπιακών Αγώνων, ανήκει στα αθλήματα όπου διαγωνίζονταν οι αθλητές στην αρχαιότητα και αποτελεί τουλάχιστον έλλειψη παιδείας ο ισχυρισμός ότι πρέπει το συγκεκριμένο άθλημα να αποσυρθεί από τους Ολυμπιακούς Αγώνες λόγω μη ικανοποιητικής εμπορικότητας.


Οι Ολυμπιακοί Αγώνες έχουν αλλοιωθεί σημαντικά από την εμπορευματοποίηση.

Ως η χώρα όπου γεννήθηκαν οι Ολυμπιακοί Αγώνες και από όπου ξεκινά το ταξίδι της η Ολυμπιακή Φλόγα θεωρούμε ότι πρέπει να παρέμβουμε με έντονο και αποφασιστικό τρόπο προκειμένου να αποτραπεί τον προσεχή Σεπτέμβριο η απόφαση από την Γενική Συνέλευση της ΔΟΕ που θα αποσύρει το άθλημα της πάλης από τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Κατόπιν όλων αυτών,

Ερωτάστε:

Σε ποιες ενέργειες θα προβείτε προκειμένου να αποτραπεί η προσβλητική για την ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων αυτή απόφαση; 

Ποιες Ολυμπιακές Επιτροπές άλλων χωρών σκοπεύετε να κινητοποιήσετε και να ευαισθητοποιήσετε προκειμένου να διατηρηθεί το αγώνισμα της πάλης στους Ολυμπιακούς Αγώνες;

-Ο-

ΕΡΩΤΩΝ

ΒΑΣΙΛΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ