2013-02-14 01:04:03
Φωτογραφία για Κύπρος: Αισιόδοξα μηνύματα από Ρωσία και Ουκρανία για τουρισμό
Ευοίωνες είναι οι προοπτικές για την επόμενη τουριστική χρονιά εκτιμά ο πρόεδρος της Εταιρείας Τουριστικής Ανάπτυξης της πόλης Τώνης Αντωνίου, ο οποίος τονίζει ωστόσο την ανάγκη ότι... θα πρέπει να αναληφθούν συντονισμένες και αποτελεσματικές προσπάθειες ώστε να επιτευχθούν τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα. 

Οι ενδείξεις για την επόμενη χρονιά είναι ενθαρρυντικές για την Κύπρο ως τουριστικού προορισμού και η Λεμεσός θα πάρει το δικό της μερίδιο–ποσοστό από την τουριστική κίνηση, δήλωσε στον «Φ» ο κ. Αντωνίου τονίζοντας ότι «από τις επαφές μας στις μεγάλες τουριστικές εκθέσεις αναμένουμε συνέχιση των αυξήσεων από τη ρωσική και ουκρανική αγορά. Η αγγλική αγορά αναμένεται να κινηθεί στα ίδια επίπεδα ή ελαφρώς καλύτερα από το 2012, λόγω της λήξης των εορτασμών για το Queen’s Diamond Jubilee και των Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου, που κράτησαν μεγάλη μερίδα του πληθυσμού εντός Αγγλίας ενώ η γερμανική αγορά αναμένεται να κινηθεί περίπου στα ίδια επίπεδα».


Αναφερόμενος στη φετινή χρονιά ο πρόεδρος της Εταιρείας Τουριστικής Ανάπτυξης Λεμεσού τόνισε ότι η χρονιά αναμένεται να κλείσει με θετικό πρόσημο στις αφίξεις και έσοδα από τον τουρισμό, γεγονός, όπως επισήμανε στην ανοδική πορεία των αφίξεων από τη ρωσική αγορά, η οποία συνεχίζεται. Επίσης, η ουκρανική αγορά, παρόλο που αυτή τη στιγμή οι αριθμοί είναι μικροί, έχει μεγάλες προοπτικές εξέλιξης λόγω κυρίως της εφαρμογής νέας διαδικασίας για έκδοση βίζας μέσω διαδικτύου εντός μερικών ωρών, τη δημιουργία Πρεσβείας της Κύπρου στο Κίεβο και γραφείου του Κυπριακού Οργανισμού Τουρισμού. 

Ο εγχώριος τουρισμός επίσης συνέβαλε στα αποτελέσματα της τουριστικής βιομηχανίας της πόλης, αφού ο Κύπριος έχει καταστεί σημαντικός πελάτης της Λεμεσού κατά τα Σαββατοκύριακα. Αυτό δεν είναι τυχαίο αφού τόσο η εταιρεία μας όσο και οι επιχειρηματίες της Λεμεσού έχουν επενδύσει σε καμπάνιες με στόχο την προσέλκυση Κυπρίων στη Λεμεσό για διασκέδαση, χαλάρωση ή οικογενειακές διακοπές. 

Σύμφωνα με τον κ. Αντωνίου, η Λεμεσός δραστηριοποιείται έντονα στον τομέα των συνεδρίων, τα οποία προσελκύουν ποιοτικούς επισκέπτες και αποτελούν ένεση σε περιόδους χαμηλής τουριστικής κίνησης. Ο τομέας αυτός, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, είναι ένας από τους τομείς στους οποίους ως Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Περιφέρειας Λεμεσού σκοπεύουμε να επενδύσουμε περισσότερο. Αξίζει να σημειωθεί ότι περίπου τα μισά συνέδρια που πραγματοποιούνται παγκύπρια διεξάγονται στη Λεμεσό. Σ’ αυτά τα στοιχεία βασίζεται και η επίμονη προσπάθεια που καταβάλλεται για τη δημιουργία Διεθνούς Συνεδριακού Κέντρου στη Λεμεσό μεγάλης χωρητικότητας.

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος της Εταιρείας Τουριστικής Ανάπτυξης Λεμεσού, η οικονομική κρίση είναι ένας παράγοντας με τον οποίο η τουριστική βιομηχανία είναι αντιμέτωπη τα τελευταία χρόνια, αφού έχει επηρεάσει τις χώρες πηγές τουρισμού και κατ’ επέκταση τις συνήθειες που αφορούν στις διακοπές τους. «Παρόλα αυτά, με δημιουργική προώθηση και επίμονες προσπάθειες έχει γίνει κατορθωτό τα τελευταία δύο χρόνια να έχουμε θετικά αποτελέσματα», ανέφερε, εκφράζοντας ταυτόχρονα την πεποίθηση ότι «η οικονομική κρίση που αντιμετωπίζουμε ως Κύπρος δεν θα έχει ως αποτέλεσμα τη μείωση κονδυλίων που αφορούν στην τουριστική προβολή, τόσο προς τον Κυπριακό Οργανισμό Τουρισμού όσο και προς τις Περιφερειακές Εταιρείες Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής, καθώς θα αποτελέσει ανασταλτικό παράγοντα στην ανάπτυξη και τη διατήρηση της ανοδικής πορείας που διαγράφουμε. Είναι σε τέτοιες περιόδους που χρειάζεται να επενδύσουμε στην ανάπτυξη, αφού αυτή είναι και ο μοναδικός τρόπος για έξοδο από την κρίση».

Ρωτώντας για τις δυνατότητες της Λεμεσού να αναπτυχθεί περαιτέρω ως τουριστικός προορισμός, η απάντηση έρχεται κατηγορηματική. «Οι δυνατότητες ανάπτυξης της Λεμεσού ως τουριστικός προορισμός ποιότητας είναι μεγάλες. Με την ολοκλήρωση της μαρίνας αλλά και άλλων έργων τουριστικής υποδομής θεωρούμε ότι η Λεμεσός έχει όλα τα εχέγγυα για να αναπτυχθεί περισσότερο. Φυσικά η οικονομική κρίση είναι ανασταλτικός παράγοντας, όμως υπάρχουν τρόποι, με μη οικονομικά κίνητρα, να δοθεί ώθηση στην ανάπτυξη. 

Οι ξένοι επισκέπτες έρχονται ως επί το πλείστον για τον ήλιο και τη θάλασσα του νησιού μας και αυτός είναι και ο λόγος που αντιμετωπίζουμε πρόβλημα εποχικότητας. Προσπάθειά μας είναι να καταστούμε προορισμός ''Ήλιου, Θάλασσας, ΣΥΝ'', δηλαδή πέραν από το βασικό συστατικό που αποζητούν οι επισκέπτες που είναι ο καλός καιρός και οι αξιόλογες παραλίες, να προσφέρουμε επίσης δραστηριότητες για κάθε γούστο, διασκέδαση, γαστρονομία, πολιτισμό και γενικά να αναπτύξουμε τον τουρισμό ειδικών ενδιαφερόντων. 

Ως Λεμεσός, και ως Κύπρος, έχουμε πολλά να προσφέρουμε από άποψη ποικιλομορφίας τουριστικού προϊόντος, όμως χρειάζεται όλα αυτά να κωδικοποιηθούν και να προβληθούν αποτελεσματικά. Θεωρώ ότι έχουμε μεγάλες δυνατότητες οι οποίες πρέπει να αξιοποιηθούν και ελπίζω ότι θα έχουμε την οικονομική ενίσχυση που χρειάζεται για να συνεχίσουμε τις προσπάθειες ανάδειξής τους. Όσον αφορά στις τουριστικές υποδομές της Λεμεσού, πιστεύω ότι έχουν βελτιωθεί σε μεγάλο βαθμό και προσδοκώ ότι, με την ολοκλήρωση σειράς έργων όπως είναι η μαρίνα, η αίθουσα επιβατών του λιμανιού, η ανάπλαση του παλιού λιμανιού και άλλα, θα ξεπεράσουμε τις προσδοκίες των ξένων επισκεπτών».

philenews.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Ρύπανση στον Ασπρόπυργο
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Ρύπανση στον Ασπρόπυργο
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ