2013-02-14 01:40:02
Φωτογραφία για Έρχονται οι απόκριες (ή μήπως έχουν αρχίσει εδώ και καιρό;)
Γεώργιος Χατζηαθανασίου

Ιατρός

Κυρίες και κύριοι, πλησιάζουν οι απόκριες!

Δεν ξέρω για σας, εμένα πάντα μου άρεσαν οι απόκριες. Οι κλόουν, οι μασκαράδες, οι κολομπίνες, και οι ζορό. Γι αυτό κάθε μέρα παρακολουθώ τη Βουλή ! Είναι πολύ καλύτερη ακόμα και από τα τούρκικα σήριαλ.

Όλοι αυτοί οι καλοντυμένοι κλόουν, όλοι οι ιππότες της ελεεινής μορφής, που τσακώνονται για να μας λύσουν τα προβλήματα, που νοιάζονται για μας, που μας υπόσχονται τα καλύτερα.

Μόνο που μπερδεύομαι. Δεν μπορώ να καταλάβω μερικοί τι έχουν ντυθεί: Άλλοτε ντύνονται κουκουλοφόροι εμπρηστές και οικολόγοι ανακυκλωτές, με τα μπουκάλια μπύρας στο χέρι. Άλλοτε ντύνονται Τσε Γκεβάρα. Άλλοτε ντύνονται Ομπάμα. Άλλοτε ντύνονται αξιοζήλευτοι ευημερούντες Αργεντίνοι, που κάνουν έφοδο στα σούπερ μάρκετ για να χορτάσουν την πείνα τους. Άλλοτε Ευρωπαίοι που θέλουν να μείνουν στο ευρώ
. Άλλοτε μπολσεβίκοι, με πλακάτ που γράφουν να γίνουν όλα κρατικά και ζήτω το απέραντο γραφειοκρατικό Δημόσιο! Κάποιοι ντύθηκαν Στάλιν. Το βρήκα λίγο ξεπερασμένο, αλλά τελικά γέλασα. Μου φάνηκε, ότι είδα και κάποιους με στολή Χίτλερ. Αυτό με φόβισε. Τότε δεν γέλασα Κάποιοι άλλοι φοράνε πάντα τη στολή του Ευρωπαίου, αλλά εμάς μας λένε ότι δεν μπορούμε ακόμη να ντυθούμε Ευρωπαίοι. Λένε να περιμένουμε μερικά χρόνια για να βάλουμε αυτή τη στολή, επειδή είναι ακριβή. Μέχρι τότε να ντυθούμε Κινέζοι; Είναι ωραία στολή και ταιριάζει με τον κατώτατο μισθό.

Ελπίζω να αρέσουν και σε σας οι απόκριες, όσο μου αρέσουν κι εμένα. Θέλω κάποτε να επισκεφθώ το Καρναβάλι της Πάτρας. Αλλά αν δεν μπορέσω, δεν πειράζει. Θα βλέπω από την τηλεόραση τις συνεδριάσεις της Βουλής.

Και κάθε τέσσερα χρόνια θα συμμετέχω κι εγώ στο καρναβάλι. Θα ψηφίζω με χαρά τον πιο ωραίο μασκαρά. Όποιον μου χαϊδεύει καλύτερα τα αυτιά.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Η «σοβιετική» Ελλάδα
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Η «σοβιετική» Ελλάδα
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ