2013-02-14 03:54:03
Φωτογραφία για Αφγανιστάν: Άμαχοι θύματα νατοϊκής επίθεσης
Αεροπορική επιδρομή αεροσκάφους του ΝΑΤΟ στην περιοχή Σιγκάλ της επαρχίας Κουνάρ στο ανατολικό Αφγανιστάν προκάλεσε τον... θάνατο τουλάχιστον δέκα αμάχων, ανάμεσά τους και πέντε παιδιά. Η κυβέρνηση Καρζάι εξέφρασε την δυσφορία της γι αυτή την εξέλιξη, δηλώνοντας, παράλληλα, ότι η υπόθεση θα ερευνηθεί.

Τέσσερις μαχητές των Ταλιμπάν σκοτώθηκαν, επίσης, κατά τη διάρκεια της επίθεσης, ενώ άλλοι πέντε άμαχοι τραυματίστηκαν.

Το νέο χτύπημα ήρθε μία ημέρα μετά την ανακοίνωση του προέδρου Ομπάμα, κατά την καθιερωμένη ετήσια ομιλία του στο Κογκρέσο, ότι προτίθεται να αποσύρει 34.000 Αμερικανούς στρατιώτες από το Αφγανιστάν στις αρχές του 2014.

Η αφγανική κυβέρνηση επισήμανε ότι τέτοιου είδους χτυπήματα δεν αποτελούν λύση στο πρόβλημα της τρομοκρατίας, με αξιωματούχους του ΝΑΤΟ να αναφέρουν ότι, μολονότι γνωρίζουν τις αναφορές για το περιστατικό, δεν μπορούν να το επιβεβαιώσουν και να το σχολιάσουν.

Από τον περασμένο Οκτώβριο η ένταση μεταξύ της κυβέρνησης Καρζάι και των δυτικών συμμάχων της έχει ανέβει, μετά τις δηλώσεις του Αφγανού προέδρου ότι οι ξένες δυνάμεις πρέπει να εντείνουν τα χτυπήματα κατά των «φίλων της τρομοκρατίας» εντός του Πακιστάν και να μην διεξάγουν πόλεμο «μέσα στα αφγανικά χωριά».
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Mitsubishi Concept GR-HEV στη Γενεύη
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Mitsubishi Concept GR-HEV στη Γενεύη
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ