2013-02-14 07:38:26
Φωτογραφία για ΣΤΑ ΜΛΟΚΑ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ  Ο ΑΛ. ΤΣΙΠΡΑΣ
Στα μπλόκα που έχουν στήσει οι αγρότες σε Λαμία και Λάρισα θα βρεθεί σήμερα ο Αλέξης Τσίπρας, επικεφαλής αντιπροσωπείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ. Συγκεκριμένα, το κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ θα επισκεφθεί στις 11.30 το μπλόκο στη Λαμία και στις 13.00 το μπλόκο στη Νίκαια της Λάρισας.

Σημειώνεται ότι στις 4 Φεβρουαρίου ο κ. Τσίπρας είχε επισκεφθεί επίσης το μπλόκο των αγροτών στον Ορχομενό Βοιωτίας.

Ο αρμόδιος τομεάρχης του κόμματος, Βαγγέλης Αποστόλου, καταδίκασε χθες «την προκλητική επέμβαση των αστυνομικών δυνάμεων» όταν αγρότες επιχείρησαν να καταλάβουν το οδόστρωμα την εθνική οδό Αθηνών - Λαμίας στο ύψος του χωριού Ανθήλη.

Ο κ. Αποστόλου κατηγόρησε την κυβέρνηση πως «αντί της ουσιαστικής προσέγγισης των προβλημάτων της ελληνικής κοινωνίας, έχει επιλέξει και σχεδιάσει την καταστολή των διαμαρτυριών με τη βία».

«Ρήγμα» στο μέτωπο των αγροτών

Την ίδια ώρα, παρότι ο κύριος όγκος των αγροτών παραμένει σταθερός στα μπλόκα, οι αγρότες από το μπλόκο στον κόμβο της Κουλούρας, επί της Εγνατίας οδού, αποφάσισαν να επιστρέψουν στα χωράφια τους, μετά από είκοσι μέρες κινητοποιήσεων.


«Αν δεν ψεκάσουμε τώρα, θα χάσουμε την παραγωγή της νέας χρονιάς», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιπρόεδρος της Αυθόρμητης Κίνησης Αγροτών, ροδακινοπαραγωγός, Κώστας Λιολιόπουλος, διευκρινίζοντας ότι «συνεχίζουμε να στηρίζουμε τον αγώνα των αγροτών και συντασσόμαστε στα δίκαια αιτήματα του κλάδου».

Εν τω μεταξύ, σε ολιγόλεπτη καθιστική διαμαρτυρία επί της Εθνικής Οδού Αθηνών – Θεσσαλονίκης προχώρησαν  την Τετάρτη το απόγευμα αγρότες από το μπλόκο της Νίκαιας. Οι Θεσσαλοί αγρότες παραμένουν σταθεροί στο αίτημα τους για συνάντηση με κυβερνητικό κλιμάκιο προκειμένου να θέσουν τα αιτήματα τους.

Ωστόσο, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Αθανάσιος Τσαυτάρης, εμφανίζεται ενοχλημένος με την επιμονή των αγροτών. «Δεν μπορώ να πατήσω ένα κουμπί και να τα λύσω όλα», δήλωσε στο ραδιοσταθμό Βήμα FM.

«Γιατί συνεχίζουν οι αγρότες;», διερωτήθηκε και δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο «να υπάρχει και πολιτική σκοπιμότητα».

ΑΜΠΕ
 
TheNewDailyMail
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Στάση εργασίας στα λεωφορεία
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Στάση εργασίας στα λεωφορεία
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ