2013-02-14 07:27:04
Φωτογραφία για Πατρών-Πύργου: Ό Επίτροπος Γιοχάννες Χαν και η... μοναδική εμπειρία που τον περιμένει σήμερα
Είναι το πρώτο ταξίδι του Ευρωπαίου Επιτρόπου, αρμόδιου για θέματα Περιφερειακής Ανάπτυξης, Γιοχάννες Χαν εκτός Αθηνών. Και μια καλή ευκαιρία να δει από κοντά τις ανισότητες ανάμεσα στο κέντρο και στην περιφερειακή Ελλάδα.

Την Πέμπτη ο κ. Χαν έρχεται στην Πάτρα όπου θα παραμείνει για πέντε ώρες. Και το απόγευμα της ίδιας ημέρας, εκτός σοβαρού απροόπτου, θα επισκεφθεί την Αρχαία Ολυμπία. Προφανής ο σκοπός. Αφ' ενός να δει από κοντά την κοιτίδα του Ολυμπιακού ιδεώδους αλλά και να ζήσει την... μοναδική εμπειρία της διέλευσης όχι μόνο από την Πατρών - Κορίνθου αλλά και από την Πατρών - Πύργου.

Ο κ. Χαν έχει στις αρμοδιότητες του και τον έλεγχο της πορείας μεγάλων έργων υποδομής, όπως εν προκειμένω η πολύπαθη "Ολυμπία Οδός" που, όπως λέγεται, μόνο... Ολυμπία δεν θα είναι καθώς αν σταματήσει στην Πάτρα δεν θα περιλαμβάνει την Αρχαία Ολυμπία απ' όπου πήρε και το όνομά της "Ολυμπία Οδός χωρίς την Ολυμπία δεν γίνεται...", έχει πει ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας ο οποίος θα υποδεχθεί τον κ. Χαν το πρωί της Πέμπτης. Ερώτημα παραμένει αν ο κ. Χαν θα θελήσει να κάνει κάποια αναφορά στο έργο της "Ολυμπίας" αλλά και της "Ιόνιας" Οδού όταν ακόμη δεν έχει ολοκληρωθεί η διαπραγμάτευση της κυβέρνησης με τις Κοινοπραξίες και τις Τράπεζες.


Ο κ. Χαν θα μιλήσει σε ενημερωτική συνάντηση στο ξενοδοχείο «Πόρτο Ρίο», στις 11.30 το πρωί της Πέμπτης και θα αναφερθεί κυρίως στην στρατηγική έξυπνης εξειδίκευσης για την περιφερειακή καινοτομία και την διοικητική ικανότητα των Περιφερειών και στον προγραμματισμό και την οργάνωση της εταιρικής σχέσης για την προετοιμασία της επόμενης προγραμματικής περιόδου.

Ο Ευρωπαίος Επίτροπος εγκαινιάζει από την Δυτική Ελλάδα ένα πρόγραμμα επισκέψεων στις 13 Ελληνικές Περιφέρειες με το οποίο επιδιώκει να διασφαλίσει την αποτελεσματικότερη αξιοποίηση των διαρθρωτικών πόρων, της κυριότερης πηγής δημοσίων επενδύσεων για την χώρα.

Πηγή: thebest
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ