2013-02-14 13:11:55
Φωτογραφία για Κρέας αλόγου εντοπίστηκε σε λαζάνια στη Γερμανία
Οι αρμόδιες αρχές της Γερμανίας εντόπισαν κρέας αλόγου σε συσκευασία με κατεψυγμένα και τα σούπερ μάρκετ έχουν αρχίσει να αποσύρουν το προϊόν από τα ράφια τους, καθώς το σκάνδαλο με το κρέας αλόγου σε προϊόντα με σήμανση βοδινού εξαπλώνεται στην Ευρώπη Η αλυσίδα σούπερ μάρκετ Real ανακοίνωσε ότι απέσυρε τα κατεψυγμένα λαζάνια TiP. Η Real, που λειτουργεί 316 καταστήματα στη Γερμανία, αναφέρει ότι πρόκειται για ένα «καθαρά προληπτικό μέτρο, γιατί ως αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος για την υγεία των καταναλωτών».

«Οι αρχές πρέπει να εξακριβώσουν πόση ποσότητα κρέατος αλόγου υπάρχει στις συσκευασίες αυτές», δήλωσε σήμερα το πρωί η υπουργός Κατανάλωσης 'Ιλσε 'Αιγκνερ στο τηλεοπτικό δίκτυο ZDF και υπογράμμισε ότι «οι εταιρείες αντέδρασαν αποσύροντας τα ύποπτα προϊόντα από την αγορά».

Η αλυσίδα σουπερμάρκετ Edeka, ο μεγαλύτερος διανομέας τροφίμων της Γερμανίας, πραγματοποιεί και αυτή σειρά αναλύσεων στα προϊόντα αυτά, όπως και η γερμανική εταιρεία κατεψυγμένων τροφίμων και η αλυσίδα καταστημάτων Kaiser's-Tengelmann.


Η γερμανική κυβέρνηση έκανε λόγο χθες για τις πρώτες ύποπτες συσκευασίες έτοιμων γευμάτων με λαζάνια που πωλήθηκαν με παραπλανητική ετικέτα σε έμπορο στο πιο πυκνοκατοικημένο κρατίδιο της Γερμανίας, αυτό της Ρηνανίας-Βεστφαλίας.

Οι γερμανικές αρχές ειδοποιήθηκαν προχθές το βράδυ από τις αρχές του Λουξεμβούργου μέσω ενός συστήματος προειδοποίησης που έχει τεθεί σε λειτουργία στην Ευρώπη.

Η Ε.Ε. ανακοίνωσε χθες το βράδυ τη διενέργεια αυξημένων ελέγχων DNA σε όλα τα κράτη μέλη με από έκτακτη συνόδο στις Βρυξέλλες.

Εκρός από τα 2.500 τεστ DNA στις συσκευασίες γευμάτων βοείου κρέατος που θα πραγματοποιηθούν για τρεις μήνες από την 1η Μαρτίου σε όλη την Ευρώπη, η Ε.Ε. ζήτησε από τα κράτη μέλη να πραγματοποιήσουν 4.000 ελέγχους για να εντοπίσουν την πιθανή παρουσία φενυλβουταζόνης, μιας αντιφλεγμονώδους ουσίας που χορηγείται στα άλογα και η οποία καθιστά το κρέας αυτό ακατάλληλο προς κατανάλωση.

Η υπόθεση αυτή ήλθε στο φως με την ανακάλυψη την περασμένη εβδομάδα στη Βρετανία συσκευασιών με λαζάνια της μάρκας Findus οι οποίες έφεραν ετικέτα με την ένδειξη βόειο κρέας, αλλά περιείχαν κρέας αλόγου. Τα προϊόντα αυτά είχαν παρασκευστεί από τη γαλλική εταιρεία Comigel. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ