2013-02-14 13:39:03
Φωτογραφία για Οι δικαστικοί χάνουν το αφορολόγητο επιδομάτων
Εγκύκλιο η οποία αναμένεται να πυροδοτήσει έντονη αντιπαράθεση μεταξύ κυβέρνησης και δικαστών εξέδωσε το υπουργείο Οικονομικών.

Σύμφωνα με το express.gr, με βάση την εγκύκλιο τα επιδόματα «ταχύτερης διεκπεραίωσης υποθέσεων και αντιστάθμισης δαπανών άσκησης λειτουργήματος», τα οποία λαμβάνουν οι δικαστικοί λειτουργοί, δεν απαλλάσσονται του φόρου εισοδήματος, παρά το γεγονός από το 2000 έχει εκδοθεί από το Συμβούλιο της Επικρατείας απόφαση που τα χαρακτηρίζει αποζημιώσεις για την κάλυψη των δαπανών άσκησης του δικαστικού λειτουργήματος και προβλέπει ότι ως εκ τούτου πρέπει να απαλλάσσονται του φόρου εισοδήματος.

Επιπλέον με την εγκύκλιο αυτή απορρίπτονται οι αιτήσεις ανάκλησης φορολογικών δηλώσεων των ετών 2009-2012 που υπέβαλαν δικαστικοί λειτουργοί και προβλέπεται ότι οποιαδήποτε παλαιότερη εγκύκλιος που ρύθμιζε διαφορετικά το θέμα των συγκεκριμένων επιδομάτων των δικαστών καταργείται από τις 8-2-2013!

Με την ίδια εγκύκλιο το υπουργείο Οικονομικών ορίζει ότι στην περίπτωση του 25% της βουλευτικής αποζημίωσης η προβλεπόμενη από την ισχύουσα νομοθεσία φοροαπαλλαγή είναι δικαιολογημένη, καθώς το τμήμα αυτό της αποζημίωσης των βουλευτών θεωρείται «τεκμαρτό ποσό για την κάλυψη των δαπανών μίσθωσης πολιτικών γραφείων και λοιπών δαπανών άσκησης του λειτουργήματος». Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ