2013-02-14 15:04:54
Φωτογραφία για Πέρα από τις μοιρολογίστρες
Η επικαιρότητα είναι βαριά και καταθλιπτική. Σε πρώτο πλάνο τα μπλόκα των αγροτών, οι κλαυθμοί και οι οδυρμοί για τους μισθούς,για τις συντάξεις, για τα λεφτά που δεν φτάνουν και τα αναθέματα βεβαίως για τους ασήκωτους φόρους.

Κυριαρχούν δηλαδή οι εικόνες μιας Ελλάδας προβληματικής και υποβαθμισμένης, που μόνο βυθίζεται και τίποτε δεν τη σώζει. Ωστόσο, σε δεύτερο πλάνο υπάρχουν και εικόνες δημιουργικές,εικόνες παραγωγής, εικόνες προόδου, εικόνες που φανερώνουν μια άλλη Ελλάδα που ανασυντάσσεται,ανασκουμπώνεται, μια Ελλάδα που δεν λυγίζει παρά μόνο πεισμώνει και υψώνεται, αναζητώντας ευκαιρίες και δυνατότητες που οι μοιρολογίστρες της πολιτικής δεν βλέπουν, μήτε θέλουν να δουν.

Τούτες τις μέρες μια ομάδα περίπου 25 ελληνικών επιχειρήσεων που ειδικεύονται σε εφαρμογές νέων τεχνολογιών πάει να συμμετάσχει σε σχετική διεθνή έκθεση στη Βαρκελώνη, φιλοδοξώντας να επιδείξει πλούτο γνώσεων και μοναδικών εφαρμογών.


Την περασμένη εβδομάδα επίσης στο Ζάππειο Μέγαρο έκανε αισθητή την παρουσία του ο πλούσιος νέος ελληνικός αμπελώνας. Στα φετινά Διονύσια περισσότερες από διακόσιες ονομαστές αμπελουργίες παρουσίασαν κρασιά εξαιρετικής ποιότητας. Επί τρεις ημέρες χιλιάδες κόσμου πολιόρκησαν την έκθεση των οινοπαραγωγών, δηλώνοντας τόσο το καταναλωτικό ενδιαφέρον, όσο και τις προοπτικές του κλάδου.

Τις ίδιες μέρες μια άλλη έκθεση για τουριστικές μονάδες δέχθηκε άπειρους επισκέπτες και ταυτόχρονα όπως αναφέρουν οι σχετικές πληροφορίες τούτο τον καιρό των μπλόκων στις εθνικές οδούς στην ύπαιθρο χώρα συγκροτούνται σχήματα επιχειρηματικά ικανά να προωθήσουν τα ελληνικά προϊόντα στις διεθνείς αγορές.

Πρόκειται για κοινές πρωτοβουλίες εξαγωγέων και εμπνευσμένων παραγωγών, οι οποίες αν επιτύχουν θα αλλάξουν τις προοπτικές της ελληνικής γεωργίας.

Επιπλέον,όσο κι αν δεν το γνωρίζουν οι πολλοί, τούτο τον καιρό επενδυτικοί οίκοι και διεθνή επιχειρηματικά κεφάλαια κινούνται δραστήρια στη χώρα μας. Εκπρόσωποί τους βλέπουν επιχειρηματίες, τραπεζίτες και συμβουλευτικές εταιρίες αναζητώντας ευκαιρίες ανάπτυξης δραστηριοτήτων.

Με άλλα λόγια η χώρα δεν είναι στάσιμη, ούτε βυθιζόμενη, όπως τη θέλουν οι πολλές μοιρολογίστρες. Έχει δυνατότητες και κρύβει ευκαιρίες.

Μόνο που για να τις δεις πρέπει να πετάξεις από πάνω σου το πέπλο του πένθους και απραξίας.

ΤΟ ΒΗΜΑ 

πηγή: tovima.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ