2013-02-14 16:41:03
Φωτογραφία για Πήγαν για τρέλες στις… Σεϋχέλλες
Το στίχο του διάσημου τραγουδιού αποφάσισαν να ακολουθήσουν 20 Έλληνες γιατροί και με την αιτιολογία ότι πηγαίνουν σε συνέδριο επισκέφθηκαν τα νησιά του Ινδικού ωκεανού, προκειμένου να χαρούν τις απολαύσεις που προσφέρουν!

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Επενδυτής», οι γιατροί με συζύγους και συνοδούς ταξίδεψαν με την πολυτελή αεροπορική εταιρεία Emirates την Κυριακή 20-1-2013 με ενδιάμεσο σταθμό το Ντουμπάι. Μετά από σχεδόν μία εβδομάδα …διακοπών και ουχί παρουσίας σε επιστημονική εκδήλωση, επέστρεψαν το Σάββατο 25-1-2013 πάλι με την Emirates στην Αθήνα, με τη χορηγία μεγάλης φαρμακευτικής εταιρείας. Με ότι βεβαίως αυτό σημαίνει για την μετέπειτα σχέση των γιατρών με τα φάρμακα της συγκεκριμένης εταιρείας.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, από τον Εθνικό Οργανισμό Φαρμάκων δεν προκύπτει καμία επιστημονική εκδήλωση που να έχει διεξαχθεί εκείνη την περίοδο στις Σεϋχέλλες… Κατά πληροφορίες της εφημερίδας όλα τα έξοδα καλύφθηκαν από τη φαρμακευτική εταιρεία.

Η είδηση προκαλεί ερωτηματικά δεδομένου ότι το υπουργείο Υγείας υποτίθεται ότι λαμβάνει μέτρα για τον έλεγχο της κατευθυνόμενης συνταγογράφησης, ενώ και ο ΕΟΦ έχει θεσπίσει πρόσφατα ειδικά μέτρα για την αυστηρή έγκριση παρουσίας γιατρών σε συνέδρια.

Είναι επίσης χαρακτηριστικό ότι μόλις πρόσφατα ο Σύνδεσμος Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος (ΣΦΕΕ) θέσπισε ειδικό κώδικα δεοντολογίας για τις φαρμακευτικές εταιρείες ώστε να καταπολεμήσει τέτοιου είδους φαινόμενα.
karfitsa.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ