2013-02-14 17:23:04
Φωτογραφία για Αποκριάτικες εκδηλώσεις στο δήμο Μινώα Πεδιάδας
Συνάντηση με τα μέλη των πολιτιστικών συλλόγων του Δήμου Μινώα Πεδιάδας συγκάλεσε χθες το απόγευμα ο Δήμαρχος, κ. Ζαχαρίας Καλογεράκης.

Στη συνάντηση συμμετείχαν και τα μέλη του Δημοτικού Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Περιβάλλοντος (Δ.Ο.Π.Α.Π.). Σκοπός της συνάντησης ήταν οι διαδικασίες προετοιμασίας των αποκριάτικων εκδηλώσεων του Δήμου και της κορύφωσής τους με την καθιερωμένη αποκριάτικη παρέλαση στο Αρκαλοχώρι. Πρόκειται για εκδηλώσεις που θα βασίζονται στον εθελοντισμό, στη συμμετοχή πολιτιστικών συλλόγων, φορέων της περιοχής και επιχειρηματιών, με τη στήριξη της Δημοτικής Αρχής, αλλά με ελάχιστο οικονομικό κόστος.

Η Δημοτική Αρχή επεσήμανε ότι είναι ανοιχτή και θα στηρίξει κάθε δράση που επιθυμούν να προγραμματίσουν και κάθε πρωτοβουλία που επιθυμούν να αναπτύξουν οι φορείς. Όπως τονίστηκε, η απόφαση για την πραγματοποίηση των φετινών αποκριάτικων εκδηλώσεων λήφθηκε έπειτα από πολλή σκέψη και ως αποτέλεσμα διαβούλευσης, καθώς στόχος είναι να μην ακυρωθούν λόγω των οικονομικών συνθηκών οι διοργανώσεις που πραγματοποιούνται τα τελευταία χρόνια στην περιοχή, αλλά να στηριχθούν ενεργά μέσα από την εθελοντική προσφορά, προκειμένου να αποτελέσουν διέξοδο χαράς σε δημότες και επισκέπτες.


Στα πλαίσια αυτά αποφασίστηκε η διοργάνωση πέντε κύριων αποκριάτικων εκδηλώσεων στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου, ως εξής:

Πέμπτη 7 Μαρτίου (Τσικνοπέμπτη)

• Απόγευμα - «Τσικνίσματα» στο Αρκαλοχώρι.

Συνδιοργάνωση Δήμου Μινώα Πεδιάδας, Δ.Ο.Π.Α.Π. και Συλλόγου Εμπόρων Βιοτεχνών και Επαγγελματιών Αρκαλοχωρίου

Σάββατο 9 Μαρτίου

• Πρωί – 2ο Κυνήγι Κρυμμένου Θησαυρού στο Καστέλλι

• Βράδυ – Λαμπαδηδρομία στο Καστέλλι

Συνδιοργάνωση Δήμου Μινώα Πεδιάδας, Δ.Ο.Π.Α.Π. και Πολιτιστικού Συλλόγου Καστελλίου

Κυριακή 17 Μαρτίου

• Καρναβάλι Αρκαλοχωρίου

Συνδιοργάνωση Δήμου Μινώα Πεδιάδας, , Δ.Ο.Π.Α.Π. Πολιτιστικών Συλλόγων, Σωματείων, Φορέων, Εθελοντών Πολιτών

Δευτέρα 18 Μαρτίου (Καθαρά Δευτέρα)

• Καρναβάλι και Κούλουμα στο Θραψανό

Συνδιοργάνωση Δήμου Μινώα Πεδιάδας , Δ.Ο.Π.Α.Π. και πολιτιστικού Συλλόγου Θραψανού

Επιπλέον, σε σύντομο χρονικό διάστημα τα συμβούλια τοπικών κοινοτήτων, οι πολιτιστικοί σύλλογοι και οι φορείς στα κατά τόπους τοπικά διαμερίσματα του Δήμου θα προγραμματίσουν τις αποκριάτικες εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν αποκεντρωμένα στους οικισμούς του Δήμου και οι οποίες θα ανακοινωθούν τις επόμενες ημέρες.
Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ