2013-02-14 17:20:56
Φωτογραφία για Κλείστε τους δρόμους ελεύθερα….
του Βασίλη Χιώτη

Με κυβερνητική τροπολογία που κατατέθηκε πριν από λίγες ημέρες στην Βουλή και ψηφίζεται σήμερα, παραγράφονται όλα τα αδικήματα που διέπραξαν στο παρελθόν αγρότες, ιδιοκτήτες ταξί και φορτηγών αυτοκινήτων, διακόπτοντας βίαια τις συγκοινωνίες!

Ακούγεται απίστευτο, αλλά είναι αλήθεια! Όσοι στο παρελθόν έκλεισαν τους δρόμους και τις εθνικές οδούς με το «έτσι θέλω» και ταλαιπώρησαν χιλιάδες έλληνες που πάσχιζαν να πάνε στις δουλειές τους, αμνηστεύονται σήμερα με απόφαση της Βουλής των Ελλήνων. Και μάλιστα σε μια περίοδο που οι αγρότες απειλούν και πάλι να κλείσουν τους δρόμους!

Είναι προφανές ότι με την τροπολογία που υπογράφουν οι υπουργοί Αγροτικής Ανάπτυξης και Δικαιοσύνης, η κυβέρνηση επιχειρεί να καλοπιάσει τους αγρότες για να μην ξανακλείσουν τους δρόμους, παραγράφοντας όλα τα αδικήματα που διέπραξαν και για τα οποία κάποτε διακήρυσσε ότι θα πληρώσουν ακριβά.


Από την εξέλιξη αυτή, δύο βασικά συμπεράσματα προκύπτουν:

1.   Όποιος στο εξής θελήσει να κλείσει τους δρόμους, μπορεί να το πράξει ελεύθερα. Ακόμα κι αν τον συλλάβει η αστυνομία, δεν θα τιμωρηθεί ποτέ, αφού όπως γίνεται σήμερα με τους αγρότες, τα αδικήματα κάποτε θα διαγραφούν με την ελπίδα ότι δεν θα επαναληφθούν.

Οι πολιτικοί που μας παροτρύνουν να σεβόμαστε τους νόμους, μας διδάσκουν τώρα το ακριβώς αντίθετο. Ότι οι νόμοι είναι για τους νομοταγείς και για τα κορόιδα. Όσοι παρανομούν είναι πολύ πιθανό να την γλιτώσουν, αρκεί να ξέρουν πως θα διαμαρτύρονται και πως θα εκβιάζουν!

 

2.   Κοντά στους αγρότες, την  γλιτώνουν και οι ταξιτζήδες που ταλαιπώρησαν πέρυσι την Αθήνα με επικεφαλής τον κ. Λυμπερόπουλο. Αλλά και οι φορτηγατζήδες που έκοψαν την χώρα στα δύο. Κοντά στον βασιλικό ποτίζεται και η γλάστρα… Είναι απορίας άξιον πως δεν αμνηστεύθηκαν με την ευκαιρία κι όσοι έσπαγαν τα διόδια και τα μηχανήματα στο μετρό, για να ολοκληρωθεί ο κύκλος αμνήστευσης των παρανομούντων, την χρυσή εποχή των κινητοποιήσεων.

Να δω πως μετά από όλα αυτά, θα ξαναβγούν οι πολιτικοί να μας ξαναπούν ότι θα πρέπει να σεβόμαστε τους νόμους. Ποιους νόμους; Αυτούς που ακυρώνουν οι ίδιοι με τροπολογίες; Ή τους νόμους που είναι φτιαγμένοι μόνο για τα κορόιδα;

πηγή: tovima.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ