2013-02-14 22:52:04
Φωτογραφία για Στρατούλης: Χώρα ανέργων, φτωχών κι απελπισμένων η Ελλάδα
«Η νέα αύξηση της ανεργίας στη χώρα μας το Νοέμβριο, σε εφιαλτικά για την κοινωνία επίπεδα, ταιριάζει μόνο σε... ιστορικές περιόδους που ακολούθησαν μεγάλες εθνικές ή πολεμικές καταστροφές», αναφέρει σε δήλωση του ο Δημήτρης Στρατούλης, Βουλευτής Β' Αθήνας του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ και υπευθύνου της επιτροπής κοινοβουλευτικού ελέγχου του Υπουργείου Εργασίας, σχετικά με τα ποσοστά ανεργίας στη χώρα μας τον Νοέμβριο του 2012, σύμφωνα με τα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ).

Όπως τονίζεται στη δήλωση, «Η πρωτοφανής αυτή αύξηση της ανεργίας επιβεβαιώνει την εκτίμηση του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ ότι η συνέχιση των μνημονιακών πολιτικών από την τρικομματική κυβέρνηση μετατρέπει την Ελλάδα σε χώρα ανέργων, φτωχών και απελπισμένων.

Ο σφαγιασμός μισθών, συντάξεων και κοινωνικών επιδομάτων που περιλαμβάνονται στο μνημόνιο 3 και η προωθούμενη από την κυβέρνηση φορομπηχτική επίθεση σε βάρος του λαού αποτελούν εργαλείο μαζικής κοινωνικής καταστροφής, που θα οδηγήσει σε ακόμα μεγαλύτερη αύξηση της ύφεσης και σε εκτίναξη του ποσοστού της ανεργίας μέχρι το τέλος του 2013 πάνω από 35%. Η πανευρωπαϊκή πρωτιά της χώρας μας στην ανεργία των νέων, και μάλιστα με νέο ιστορικό ρεκόρ της τάξης του 61% αποτελεί μαύρη σελίδα στην ιστορία της χώρας μας.


Η τρικομματική κυβέρνηση, η Τρόικα και τα μνημόνιά τους πρέπει να φύγουν τώρα πριν η οικονομική, παραγωγική και κοινωνική καταστροφή που επιφέρουν στον λαό και στη χώρα μας γίνει ανεπανόρθωτη και μη αναστρέψιμη. Ο λαός με τους αγώνες και την ψήφο του θα ανοίξει τον δρόμο για μια αριστερή κυβέρνηση, που θα ακυρώσει τα μνημόνια και θα διαπραγματευτεί σκληρά τη διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του χρέους προωθώντας ταυτόχρονα μια αναπτυξιακή πολιτική παραγωγικής ανασυγκρότησης της χώρας που θα έχει ως πρώτη προτεραιότητα την δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και την αντιμετώπιση της ανεργίας».
imerisia.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Tragic!
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Tragic!
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ