2013-02-14 22:58:26
Φωτογραφία για Μαγειρεύουν εκλογές «παραγραφής» με κατασκευασμένη απαρτία
ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΣΥΓΚΑΛΥΨΗΣ ΣΤΟΝ ΕΔΟΕΑΠ

Από την γραμματεία της Κίνησης Επαγγελματιών Δημοσιογράφων (ΚΕΔ) κατατέθηκε η ακόλουθη επιστολή στο ΔΣ της ΕΣΗΕΑ για την προσχηματική παραίτηση της ομάδας Σπανοπούλου στον ΕΔΟΕΑΠ και το σχέδιο που είναι σε εξέλιξη.

Υπόψη Δ. Τρίμη

ΔΣ της ΕΣΗΕΑ

Όπως είχαμε την ευκαιρία και σε προηγούμενη συνεδρίαση να σας επισημάνουμε, η «επιχείρηση αρχαιρεσίες» στον ΕΔΟΕΑΠ, με την μεθόδευση του προεδρείου της και την απόπειρα για εκλογές χωρίς εκλογοαπολογιστική συνέλευση, είναι επιεικώς απαράδεκτη.

Η διαδικασία που προτείνεται για τον ΕΔΟΕΑΠ και με την οποία προσωπικά εσείς συμφωνείτε, επειδή το σχέδιο για παραίτηση της διοίκησης Σπανοπούλου για να κλείσει όπως-όπως, η υπόθεση των αποθεματικών,των αυθαίρετων περικοπών σε παροχές , επιβολής εισφορών κλπ., αποτελεί στην ουσία δική σας πρόταση, την οποία είχατε προαναγγείλει με παλιότερη εισήγηση σας στο ΔΣ της ΕΣΗΕΑ, προκειμένου να μην αποσταλεί, τότε, σχετικό υπόμνημα στην έρευνα που ανακοίνωσε ο Οικονομικός Εισαγγελέας.


Αυτό όμως,γνωρίζετε πολύ καλά, οδηγεί εσκεμμένα, σε συνέλευση συγκάλυψης για όλα όσα συμβαίνουν ,όσα ακούγονται αλλά και όσα αποτελούν αντικείμενο δικαστικής αλλά και οικονομικής έρευνας στον Οργανισμό, η οποία είναι σε εξέλιξη.

Αντιλαμβάνεστε ότι δεν πρόκειται να συναινέσουμε σε αρχαιρεσίες και εκλογές «παραγραφής» στον ΕΔΟΕΑΠ, για όσα συμβαίνουν στο Ταμείο μας και στα αποθεματικά του και πολύ περισσότερο, όταν αυτό προτείνετε να γίνει με την σφραγίδα της ΕΣΗΕΑ.

Σε o,τι μας αφορά θεωρούμε αδιανόητο να μην τηρηθεί η νομιμότητα (το καταστατικό και ο νόμος), όπως προτείνετε εσείς, και να προβαίνει η πλειοψηφία του προεδρείου σε κατασκευή γενικής συνέλευσης με απαρτία μαιμού, για να γίνουν αυτές οι «εκλογές»,στον οργανισμό.

Κάτι πρέπει να φοβούνται όσοι τρέχουν και προτείνουν αυτές τις στημένες διαδικασίες.

Κρύβει όμως και αρκετά η ένοχη επιμονή του Προέδρου και της Γενικής Γραμματέως προς την ίδια κατεύθυνση, κατά την σημερινή συνεδρίαση του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ.

Σχετικά τώρα με την κινδυνολογία στην οποία επιδίδεται το προεδρικό σύστημα του ΕΔΟΕΑΠ και εσείς για δήθεν δυσκολίες στη λειτουργία του Οργανισμού λόγω των παραιτήσεων, είναι θέμα που θα έπρεπε να το είχαν σκεφτεί πριν την υποβολή των παραιτήσεων τους, αυτοί που παραιτήθηκαν με τις ευλογίες σας.

Άλλωστε, επειδή πρόκειται για σκόπιμη ενέργεια τους, στην οποία εκείνοι μονομερώς προέβησαν , αν και με τις υποδείξεις σας, έχετε ακέραια την ευθύνη και για οποιοδήποτε νέο πρόβλημα δημιουργηθεί στη λειτουργία του ΕΔΟΕΑΠ (παράλληλα με την συνεχιζόμενη υποβάθμιση παροχών) η αν προκληθεί με αυτό τον τρόπο κίνδυνος στην υγεία η την ζωή των ασφαλισμένων .

Και πάντως γνωρίζετε πολύ καλά ότι κενό εξουσίας δεν υπάρχει ούτε δικαιολογείται σύμφωνα με το καταστατικό και την γνωμοδότηση του νομικού συμβούλου , μέχρι την εκλογή νέας διοίκησης (όποτε και να γίνει) μετά τις παραιτήσεις των 5 μελών του Δ.Σ. του ΕΔΟΕΑΠ.

Το μόνο ενδιαφέρον είναι ότι έχετε πέσει όλοι στην ίδια την παγίδα σας και όχι μόνο δεν μπορούν πλέον να ανακαλέσουν την παραίτηση τους- ακόμη και να θέλουν- αλλά με τις μεθοδεύσεις σας, είναι ολοφάνερο το υπόγειο παιχνίδι σε βάρος του ΕΔΟΕΑΠ.

Από την γραμματεία της Κίνησης Επαγγελματιών Δημοσιογράφων I-Reporter
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ