2013-02-15 00:08:12
Φωτογραφία για Συντριβή για τον Ολυμπιακό από τη Λεβάντε με 3-0 σκορ
Σε... εφιάλτη εξελίχθηκε για τον Ολυμπιακό ο πρώτος του αγώνας με τη Λεβάντε για τη φάση των «32» του Europa League.

Οι «ερυθρόλευκοι» πραγματοποίησαν τραγική εμφάνιση την Πέμπτη στο «Θιουτάτ ντε Βαλένθια» και ηττήθηκαν με 3-0 σκορ από τους Ισπανούς, με αποτέλεσμα να είναι πλέον με το... ενάμισι πόδι εκτός Ευρώπης.

Τα γκολ των γηπεδούχων πέτυχαν οι Ρίος (10΄), Μπαρκέρο (40΄ πεν.) και Μάρτινς (56΄).

Αξίζει να σημειωθεί ότι πολλά παράπονα έχουν οι Πειραιώτες από τη διαιτησία, καθώς ο Γερμανός ρέφερι έδωσε δύο λανθασμένα πέναλτι στους γηπεδούχους.

Στο πρώτο, ο Μάνουελ Γκρέφε… εφηύρε παράβαση στο 28΄, αποβάλλοντας μάλιστα με δεύτερη κίτρινη τον Αμπντούν, ενώ στο δεύτερο σε μαρκάρισμα που έγινε εκτός περιοχής από τον Χολέμπας, διέταξε η μπάλα να στηθεί στην «άσπρη» βούλα.

Βέβαια, σαν να μην έφτανε στον Ολυμπιακό η κακή διαιτησία του Γκρέφε και η αναιμική του εμφάνιση, είδε παράλληλα και την τύχη να του γυρνάει την πλάτη, αφού είχε δύο δοκάρια σε κεφαλιά του Μανωλά στο 58' και σε σουτ του Τζιμπούρ στο 88'. Στις 21 Φεβρουαρίου θα διεξαχθεί ο επαναληπτικός στο «Γ. Καραϊσκάκης».


Ο αγώνας

Με σύστημα 4-2-3-1 παρέταξε τον Ολυμπιακό ο Μίτσελ, που σημειωτέον έκανε ευρωπαϊκό ντεμπούτο με τους Πειραιώτες.

Κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Μέγιερι, με την αμυντική τετράδα από τα δεξιά προς τα αριστερά να συνθέτουν οι Μανιάτης, Μανωλάς, Κοντρέρας και Χολέμπας.

Στο κέντρο βρίσκονταν οι Φέισα, Μοντέστο και πιο μπροστά τους ήταν ο Μασάντο, ενώ στα δύο άκρα της επίθεσης ξεκίνησαν οι Βλαχοδήμος και Αμπντούν, με μοναδικό προωθημένο τον Τζιμπούρ.

Το ίδιο σχηματισμό επέλεξε και ο Μαρτίνεθ, παρατάσσοντας την εξής ενδεκάδα: Νάβας, Ναβάρο, Ρόντας, Χουανφράν, Πέδρο Λόπεθ, Μπαρκέρο, Ιμπόρα, Ρίος, Ντιόπ, Ρούμπεν Γκαρθία, Μάρτινς.

Ο αγώνας ξεκίνησε με τους χειρότερους οιωνούς για τους Πειραιώτες που μπήκαν νωθρά στο παιχνίδι και έδωσαν την ευκαιρία στους γηπεδούχους να πάρουν τα «ηνία».

Πριν καν συμπληρωθούν 10 λεπτά οι «ερυθρόλευκοι» βρέθηκαν πίσω στο σκορ, με τον Χολέμπας να φέρει μεγάλη ευθύνη για αυτό το γκολ.

Σκόρερ για τους γηπεδούχους ήταν ο Ριός, που αφού έκανε άνω-κάτω τον Ελληνογερμανό, με προσποίηση τον «άδειασε» και με πλασέ ανάγκασε τον Μέγιερι να μαζέψει την μπάλα από το βάθος της εστίας του.

Ενώ άπαντες περίμεναν ότι οι παίκτες του Ολυμπιακού θα «ξυπνήσουν» στη συνέχεια, εκείνοι συνέχισαν να δείχνουν… υπνωτισμένοι και έκαναν τη Λεβάντε να μοιάζει… Μπαρτσελόνα στον αγωνιστικό χώρο.

Στο 28ο λεπτό έγιναν ακόμη χειρότερα τα πράγματα για τους πρωταθλητές Ελλάδας.

Ο διαιτητής του ματς έδωσε πέναλτι όταν ο Λόπεθ έπεσε μόνος του μέσα στην περιοχή, αποβάλλοντας παράλληλα με δεύτερη κίτρινη κάρτα τον Αμπντούν.

Πάντως ο Μάρτινς αστόχησε, στέλνοντας την μπάλα άουτ κι έτσι δόθηκε… παράταση ζωής στους «ερυθρόλευκους», που όμως δεν βρήκαν ούτε στη συνέχεια τον καλό εαυτό τους.

Ο Χολέμπας συνέχισε να είναι ο «αδύναμος κρίκος» της -ούτως ή άλλως- κακής «ερυθρόλευκης» άμυνας με αποτέλεσμα να γίνει ο αρνητικός πρωταγωνιστής και στη φάση, που η ομάδα του δέχτηκε το δεύτερο γκολ.

Ο Ελληνογερμανός μπακ στο 39’ ανέτρεψε τον Πέντρο Λόπεθ στο όριο της μεγάλης περιοχής αλλά ο διαιτητής υπέδειξε το σημείο του πέναλτι (40΄).

Αυτή την φορά την εσχάτη των ποινών ανέλαβε ο Μπαρκερό που δεν… λάθεψε στέλνοντας την ομάδα του στα αποδυτήρια με προβάδισμα δύο τερμάτων απέναντι σε έναν Ολυμπιακό, που δεν δημιούργησε υποψία ευκαιρίας στο πρώτο 45λεπτο.

Ίδιο ήταν το σκηνικό του αγώνα και στο δεύτερο ημίχρονο με την ομάδα του Μίτσελ να μην μπορεί να απειλήσει και μάλιστα να δέχεται και τρίτο τέρμα σε μια από τις αντεπιθέσεις των Λεβαντίνων.

Στο 56’ ο Μάρτινς πέρασε τον Μανωλά και με πλασέ διαμόρφωσε το 3-0, καταφέρνοντας ακόμη ένα χτύπημα στο σώμα των Πειραιωτών, που έμοιαζαν χαμένοι στον αγωνιστικό χώρο.

Εν συνεχεία το ματς άνοιξε με τις δύο ομάδες να χάνουν εκατέρωθεν ευκαιρίες να σημειώσουν ένα τέρμα.

Ο Ολυμπιακός προσπάθησε να αντιδράσει και είχε δύο δοκάρια, πρώτα στο 59΄με την κεφαλιά του Μανωλά να σταματάει στο οριζόντιο δοκάρι του Νάβας και ύστερα στο 88΄ με τον Τζιμπούρ.

Πάντως το ματς έκλεισε με την τεράστια ευκαιρία της Λεβάντε στις καθυστερήσεις, όταν ο Μέγιερι με μία φανταστική διπλή απόκρουση πρώτα σε μακρινό σουτ του Μπαρκέρο και στην συνέχεια σε εξ επαφής πλασέ του Βάλντο, κράτησε το 3-0.

Κίτρινες: Ρίος, Ντιόπ, Ρούμπεν - Αμπντούν, Μοντέστο, Χολέμπας, Μανωλάς, Τζιμπούρ

Κόκκινες: Αμπντούν (28'  δεύτερη κίτρινη)

Λεβάντε (Χουάν Ιγκνάθιο Μαρτίνεθ): Νάβας, Ναβάρο, Ρόντας, Χουανφράν, Πέδρο Λόπεθ, Μπαρκέρο, Ιμπόρα, Ρίος (67' Βάλντο), Ντιόπ (60' Μίτσελ), Ρούμπεν Γκαρθία, Μάρτινς (82' Ακουαφρέσκα).

Ολυμπιακός (Μίτσελ): Μέγιερι, Μανιάτης, Κοντρέρας, Μανωλάς, Χολέβας, Μοντέστο (46' Γκρέκο), Φέισα, Μασάντο (75' Φετφατζίδης), Αμπντούν, Βλαχοδήμος (59' Μήτρογλου), Τζιμπούρ.

Διαιτητής: Μάνουελ Γκρέφε (Γερμανός)

Eπιμέλεια: Μπάμπης Παπαφιλιππάκης
notosspor
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ