2013-02-15 00:21:08
Φωτογραφία για Αποδυναμώνεται το Κέντρο Υγείας Λυγουριού
Αποδυναμώνεται μέρα με την ημέρα το Κέντρο Υγείας Λυγουριού, σύμφωνα με όσα καταγγέλλονται από τον δήμαρχο Επιδαύρου Κώστα Γκάτζιο.

Αρχικά μετακινήθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Ναυπλίου η μοναδική παρασκευάστρια του μικροβιολογικού εργαστηρίου του Κέντρου Υγείας Λυγουριού χωρίς να επιστρέψει ποτέ πίσω στη θέση της.

Στη συνέχεια, το ακτινολογικό εργαστήριο σταμάτησε να λειτουργεί με την απόσπαση της μοναδικής τεχνολόγου (χειρίστριας) του ακτινολογικού μηχανήματος. Ακόμη, το παιδιατρικό ιατρείο αποδυναμώθηκε με την μετακίνηση του ενός παιδιάτρου στο νοσοκομείο Κορίνθου, τόσο για τακτικό πρωινό ιατρείο όσο και για εφημερίες.

Ο δεύτερος παιδίατρος του Κέντρου Υγείας μετακινείται για πραγματοποίηση των περισσοτέρων εφημεριών του στο νοσοκομείο Ναυπλίου με αποτέλεσμα ελάχιστα (1-2) απογεύματα το μήνα να υπάρχει εφημερεύων παιδίατρος στο Κέντρο Υγείας Λυγουριού.

Με πρόσφατη απόφαση της υποδιοίκησης του Γενικού Νοσοκομείου Ναυπλίου αποδυναμώνεται και η νοσηλευτική υπηρεσία με τη μετακίνηση ενός νοσηλευτή στο Γενικό Νοσοκομείο Ναυπλίου για απροσδιόριστο χρονικό διάστημα.

Τέλος, υπάρχει έλλειψη υλικών ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης και μάλιστα στην έλλειψη υποδομής για ηλεκτρονική συνταγογράφηση ο Δήμος κατόπιν αιτήματος της διοίκησης προέβη στην αγορά του απαραίτητου εξοπλισμού.

Όπως τονίζει ο κος Γκάτζιος «αντί λοιπόν να ενισχύεται ή τουλάχιστον να διατηρείται ένα κέντρο Υγείας που κατά κοινή ομολογία πληροί τις καλύτερες προϋποθέσεις επάνδρωσης αλλά και ανταπόκρισης στα περιστατικά σε σχέση με τα υπόλοιπα Κέντρα Υγείας στην Ελλάδα, είναι εμφανής η προσπάθεια αποδυνάμωσής του από την πλευρά της διοίκησης, γεγονός που είναι ιδιαίτερα ανησυχητικό».

Πάντως ο δήμαρχος καταλήγει ότι ο Διοικητής σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε μαζί του ανέφερε ότι είναι υπέρ του να αναβαθμιστεί η πρωτοβάθμια περίθαλψη και όχι να υποβαθμιστεί.
moriasnow.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ