2013-02-15 00:48:03
Φωτογραφία για Συνεχίζεται η απεργία στα γερμανικά αεροδρόμια
Συνεχίζεται και αύριο Παρασκευή η απεργία σε διεθνή αεροδρόμια που έπληξε σήμερα αυτό στο Ντίσελντορφ, στη δυτική Γερμανία, αλλά και στο... Αμβούργο, στη βόρεια Γερμανία, καθώς προς το παρόν δεν καρποφορούν οι διαπραγματεύσεις των εργοδοτών με τους συνδικαλιστικούς εκπροσώπους που ζητούν αυξήσεις στους τομείς της ασφάλειας και της διαχείρισης των αποσκευών.

Στο αεροδρόμιο στο Ντίσελντορφ, το τρίτο σε μέγεθος στη Γερμανία, ακυρώθηκαν σήμερα 202 αφίξεις και αναχωρήσεις (141 απογειώσεις, 61 προσγειώσεις) επί συνόλου 550 προβλεπομένων πτήσεων από και προς εσωτερικούς γερμανικούς και ευρωπαϊκούς προορισμούς.

Στο Αμβούργο ακυρώθηκαν 88 αναχωρήσεις και 26 αφίξεις επί του συνόλου των 179 πτήσεων που είχαν αναγγελθεί ως το απόγευμα.Στην απεργία, που κήρυξε το συνδικάτο ver.di, συμμετέχουν εργαζόμενοι στην ασφάλεια και προσωπικό εδάφους που χειρίζεται τη φόρτωση και την εκφόρτωση των αποσκευών.


Η γερμανική ομοσπονδία των εταιρειών ασφάλειας BDSW χαρακτήρισε παράνομη την απεργιακή κινητοποίηση, πάντως εξέφρασε τη βούλησή της να εξευρεθεί το ταχύτερο μια λύση που θα αποτρέψει την παράταση της κινητοποίησης, υποσχόμενη να εξετάσει τα μισθολογικά αιτήματα των εργαζομένων στα αεροδρόμια για το 2013 και το 2014.

Στα τέλη του Ιανουαρίου είχαν επίσης καταγραφεί κινητοποιήσεις σε αρκετά πολυσύχναστα γερμανικά διεθνή αεροδρόμια που προκάλεσαν καθυστερήσεις και ακυρώσεις πτήσεων.Η απεργία δεν θα συνεχιστεί στο αεροδρόμιο Ντίσελντορφ, αλλά θα επαναληφθεί στα αεροδρόμια του Αμβούργου και της Κολωνίας-Βόννης.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ