2013-02-15 01:36:03
Φωτογραφία για Συνάντηση Α. Καραμανλή με τον Πρέσβυ του Λιβάνου στην Αθήνα κ. Gébran Michel SOUFAN
από το Γραφείο Τύπου

Έλαβε χώρα σήμερα στο Κτίριο της Βουλής των Ελλήνων συνάντηση της Ομάδος Φιλίας Ελλάδος Λιβάνου με πρωτοβουλία της Προέδρου αυτής Βουλευτού κ. Α. Καραμανλή με τον Πρέσβυ του Λιβάνου στην Αθήνα κ. Gébran Michel SOUFAN.

Στην συνάντηση έλαβαν μέρος οι Βουλευτές της Ομάδος κ.κ. Ε. Κεφαλογιάννης, Α. Νταβλούρος,Β. Κυριακάκης, Θ. Ψύρρας.

Υποδεχόμενη τον Λιβανέζο Πρέσβυ η Πρόεδρος της Ομάδος κ. Α. Καραμανλή έδωσε μία συνοπτική εικόνα των σχέσεων των δύο λαών με κοινές ιστορικές καταβολές ενώ έδωσε και το περίγραμμα της πολιτικής μας για τον Λίβανο. Η κα Καραμανλή τόνισε ότι η Ελλάδα είναι η φυσική πύλη εισόδου του Λιβάνου στο ευρωπαϊκό έδαφος της Ε.Ε. όπου η χώρα μας στηρίζει σταθερά τον Λίβανο, υποστηρίζοντας την ακεραιότητα και την ασφάλεια της χώρας στηρίζοντας σταθερά το έργο της Ειρηνευτικής Δυνάμεως του Ο.Η.Ε

Η κα Καραμανλή έδωσε επίσης τα κοινά στοιχεία των δύο λαών, τους δεσμούς με την Ορθοδοξία, ενώ τόνισε τον ρόλο της ομογένειας στον Λίβανο.


Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκαν και οι κ.κ. Βουλευτές – μέλη της Ομάδος Φιλίας που έλαβαν ενεργό μέρος στην συζήτηση.

Στην απάντησή του ο Λιβανέζος Πρέσβυς, αφού ευχαρίστησε για την θερμή υποδοχή στο κέντρο της Δημοκρατίας, υπογράμμισε την σταθερή πολιτική και την στήριξη της χώρας του για την επίλυση του Κυπριακού προβλήματος και του ονοματολογικού με την πΓΔΜ, ως και τα θέματα της θρησκευτικής μειονότητος, προέβη σε ανάπτυξη των θεμάτων που απασχολούν την δημοκρατία του Λιβάνου, που στηρίζεται στην διαφορετικότητα των ανθρώπων, στην προσήλωση όλων των πολιτών στην έννοια της δημοκρατίας στον Λίβανο και ευχαρίστησε την Ελλάδα για τις θέσεις του στο Παλαιστινιακό ζήτημα και στα προβλήματα του Λιβάνου.

Προέβη στην συνέχεια σε ανάλυση του θέματος των προσφύγων εξ αιτίας του Μεσανατολικού και του Συριακού προβλήματος και ζήτησε την συμπαράσταση της Διεθνούς Κοινότητος για την επίλυση της ανθρωπιστικής κρίσεως που εξελίσσεται στην περιοχή ζητώντας την σύγκλιση Διεθνούς Διασκέψεως.

Η συζήτηση έκλεισε με την απόφαση και των δύο πλευρών για ενίσχυση Κοινοβουλευτικής συνεργασίας μεταξύ των δύο Ομάδων Φιλίας και για από κοινού ανάληψη πρωτοβουλιών προς την κατεύθυνση αυτή. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ