2013-02-15 05:25:02
Φωτογραφία για Στους επικρατέστερους διαδόχους του Πάπα ο καρδινάλιος της Αυστρίας
Καλές πιθανότητες να αναδειχθεί διάδοχος του παραιτηθέντα Πάπα Βενέδικτου του 16ου, συγκεντρώνει, σύμφωνα με εκκλησιαστικούς κύκλους ο Καρδινάλιος της Αυστρίας Κρίστοφ Σένμπορν.

Ο 68χρονος Αρχιεπίσκοπος Βιέννης και Καρδινάλιος της Αυστρίας συγκαταλέγεται στους πλέον έμπιστους του απερχόμενου προκαθήμενου της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας, πρώην Γερμανού Καρδινάλιου Γιόζεφ Ράτσινγκερ, του οποίου υπήρξε μαθητής.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα του διεθνούς Τύπου, κύκλοι που διαθέτουν μεγάλη επιρροή στο γερμανόφωνο χώρο της Εκκλησίας υποστηρίζουν μια εκλογή του «κομψού και γελαστού» Καρδινάλιου της Βιέννης που κατάγεται από το Σκάλσκο της Βοημίας και ο οποίος αναφερόταν ήδη τον Απρίλιο του 2005 ως πιθανός διάδοχος του εκδημήσαντα τότε Πάπα Ιωάννη Παύλου του Β'.

Όπως τότε, έτσι και τώρα εγκωμιάζεται η προσωπικότητα του Καρδινάλιου της Αυστρίας και τονίζεται πως οι πιστοί προσδοκούν έναν τέτοιο, σχετικά νεαρής ηλικίας, Πάπα, που μπορεί να γελά και μιλά πολλές γλώσσες (σ.σ. όπως δηλαδή ο Σένμπορν), αλλά και που να θεωρείται «άνθρωπος του μέλλοντος» και αυτό, σε κάθε συσχετισμό.


Η εκτίμηση της οποίας φέρεται να χαίρει στο Βατικανό ο Καρδινάλιος Σένμπορν, συνδέεται και με την από μέρους του, άμεση και ταχεία αντιμετώπιση της υπόθεσης του σκανδάλου κακοποίησης παιδιών στους κόλπους της αυστριακής Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας.

Κατ΄ άλλους πάλι, πρέπει να θεωρείται μάλλον απίθανη μια εκ νέου εκλογή προκαθήμενου της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας, από το γερμανόφωνο χώρο.

Στην ιταλική εφημερίδα «Λα Ρεπούμπλικα», ο ειδικός σε θέματα Βατικανού Μάρκο Ανσάλντο, θεωρεί τον Καρδινάλιο της Αυστρίας ως πρώτη επιλογή μεταξύ των ξένων υποψηφίων, σημειώνοντας πως ακόμη και να μην μπορεί να συναποφασίσει στο «κονκλάβιο» ο απερχόμενος Πάπας ως προς το διάδοχό του, ωστόσο η επιρροή του σε αυτό θα είναι αποφασιστική.

Από την άλλη πλευρά, αρκετοί σχολιαστές θεωρούν πως οι 117 Καρδινάλιοι θα εκλέξουν στο «κονκλάβιο» μάλλον έναν από τους υποψήφιους προχωρημένης ηλικίας, που θα πρέπει να εγγυάται μια σταθερότητα στο Βατικανό χωρίς όμως αυτό να συνδέεται και με μακρά παραμονή του στο αξίωμα.

Πέρα όμως από αυτές τις ενδείξεις για τις καλές πιθανότητες εκλογής του, ο Καρδινάλιος της Αυστρίας συγκαταλέγεται και στους δέκα επικρατέστερους στα διάφορα διεθνή γραφεία στοιχημάτων. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ