2013-02-15 06:57:02
Φωτογραφία για Άποψη αναγνώστη Τα ακίνητα στην πυρά
Η φοροεπιδρομή στα ακίνητα σταματημό δεν έχει. Οι ιδιοκτήτες τρέμουν τη λεηλασία της περιουσίας τους που έφταιξαν με κόπους και αίμα... στερούμενοι κάθε απόλαυση σ’ αυτή τη ζωή. Και δεν εννοώ τους κλέφτες, τους καταχραστές και τους παχυλά αμειβόμενους που έφτιαξαν μεν αλλά δεν πόνεσαν δε και εξακολουθούν ανενόχλητοι να απολαμβάνουν τα κλεμμένα, αλλά όλους αυτούς που με οικονομίες ετών στα φορολογημένα τους λεφτά, αγόρασαν οικόπεδα, έχτισαν σπίτια, πλήρωσαν άδειες, φόρους, τσιμέντα, τούβλα, υλικά, ΙΚΑ, ΦΠΑ, δίνοντας δουλειά και λεφτά σε επιχειρήσεις, επαγγελματίες και εργάτες.

Και τώρα που στέριωσαν τα σπίτια και δεν μπορούν να τα εξαφανίσουν από προσώπου γης έρχονται οι ξαφνικοί ουρανοκατέβατοι φόροι να τους υπενθυμίσουν ότι το λαίμαργο κράτος είναι εδώ ενωμένο δυνατό να τους κατασπαράξει.

Δε φτάνει η δραματική μείωση μισθών και εισοδημάτων, δε φτάνει η τεράστια ανεργία του 30% και η πλήρης ανεργία των παιδιών μας, δε φτάνει η λεηλασία των ασφαλιστικών ταμείων και η εξ ιδίων πληρωμή φαρμάκων και περίθαλψης, δεν φτάνουν τα απίστευτα έξοδα που έχουν φορτώσει την κάθε οικογένεια με τους φόρους στο πετρέλαιο, τις ακριβότερες τιμές στην Ευρώπη σε όλα τα προϊόντα χάρη στην ασύδοτη πανάκριβη αγορά, τις σπουδές των νηστικών πια παιδιών μας στα πέρατα της χώρας προς τέρψιν των τοπικών παραγόντων, στέλνουν έναν ακόμα τεράστιο λογαριασμό στους ιδιοκτήτες ακινήτων
.

Τι και αν δεν μπορεί ο κοσμάκης να αγοράσει ούτε πατίνι, πόσο μάλλον οικόπεδο, σπίτι ή χωράφι, αφού ξέμεινε από λεφτά και τίποτα απ’ αυτά δεν μπορεί να πουληθεί.

Τι και αν οι αξίες από αντικειμενικές έγιναν πια εντελώς υποκειμενικές και σχεδόν μηδενικές και χιλιάδες σπίτια έμειναν απούλητα και ξενοίκιαστα, ασχέτως τιμής.

Τι και αν οι οικογένειες μαζεύονται σε ένα σπίτι για οικονομία, αφήνοντας άδεια τα σπίτια που έμεναν τα άνεργα πια παιδιά τους με τις οικογένειές τους.

Τι και αν χιλιάδες άνθρωποι εγκατέλειψαν τα σπίτια τους στις αστικές περιοχές και έτρεξαν στα ερειπωμένα πατρικά τους στα χωριά μπας και επιβιώσουν από την λαίλαπα της ανεργίας.

Τι και αν χιλιάδες ενοικιαστές παράτησαν τα σπίτια αφήνοντας απλήρωτα ενοίκια και καταστροφές πίσω τους.

Τι και αν οι ιδιοκτήτες έκοψαν το ρεύμα απ’ όλα τα νεκρά ακίνητα μπας και λιγοστέψουν τα έξοδα.

Όμως όχι. Το κράτος είναι εδώ για να μας υπενθυμίζει ότι έχει τεράστιες, ακόρεστες ανάγκες. Πρέπει να πληρώσει με συνέπεια τους παχυλούς μισθούς, τις διπλο-τριπλές συντάξεις επίλεκτων μελών της κοινωνίας μας και τα υπέρογκα εφάπαξ χρυσοκάνθαρων που λυμαίνονται το δημόσιο χρήμα. Οι άλλοι ας ψοφήσουν.

Αλήθεια πως μπορείτε να φορολογήσετε ένα «νεκρό» άδειο ακίνητο που μόνο έξοδα παράγει και κανένα εισόδημα; Ποιος δεν θα ήθελε να το είχε νοικιασμένο και το κράτος να εισπράττει φόρους ενοικίων που φτάνουν μέχρι και το 40% του ενοικίου, κερδίζοντας πολύ περισσότερα από τους ιδιοκτήτες αφού αυτοί με το υπόλοιπο 60% που τους απομένει χρεώνονται τις ζημιές και τις φθορές που αφήνουν πίσω τους οι ενοικιαστές; Τι ακριβώς θέλετε να φορολογήσετε από ένα ακίνητο που μηδενίσατε την αξία του και το καταδικάσατε σε θάνατο;

Αντί να συμμαζέψετε το κράτος, να αρπάξετε τα κλοπιμαία από τους φοροκλέφτες, τους καταχραστές, να καταλογίσετε τις ζημιές του Δημοσίου στους υπαίτιους και να φορολογήσετε αναδρομικά όσα δεν μπορούν να δικαιολογηθούν, προσπαθείτε να ξεφύγετε ρίχνοντας όλα τα βάρη στους ιδιοκτήτες ακινήτων.

Οι ιδιοκτήτες πλήρωσαν και δεν σας χρωστάνε τίποτα. Να πάτε αλλού.

Αναγνώστης
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ