2013-02-15 09:50:27
Φωτογραφία για Τελεφερίκ πάνω από το Βόσπορο εξαγγέλλει ο δήμαρχος Κωνσταντινούπολης,
Αμφιβάλλουν αρκετοί για την αξιοπιστία της πρότασης,

Ο ίδιος το παρουσιάζει ως κάτι σίγουρο. «Αυτά δεν είναι απλώς όνειρα», λέει χαρακτηριστικά. Αλλοι όμως ζητούν πιο χειροπιαστές αποδείξεις: σχέδια, κόστη, χρονοδιαγράμματα, έναρξη εργασιών. Και δεν παίρνουν πειστικές απαντήσεις.

Ο λόγος για τον δήμαρχο της Κωνσταντινούπολης Καντίρ Τοπμπάς, ο οποίος εγκαινίασε προ ημερών τις εργασίες του νέου μετρό της Πόλης και, επί τη ευκαιρία, προέβη και σε μία επιπλέον εξαγγελία: ότι μέσα στα επόμενα χρόνια θα κατασκευαστεί μία γραμμή τελεφερίκ πάνω από τον Βόσπορο, η οποία θα ενώνει την ευρωπαϊκή με την ασιατική ακτή προσφέροντας «ταυτόχρονα ένα αξιοθέατο για τους τουρίστες και ένα επιπλέον μέσο μεταφοράς για τους κατοίκους της Πόλης».    

Το σκάψιμο για τις σύρραγγες του νέου μετρό ήδη άρχισε, με ρυθμό 22 μέτρων ημερησίως. Το συνολικό έργο έχει προϋπολογισμό 564 εκατομμυρίων ευρώ και στόχος είναι να λειτουργήσει τον Μάρτιο του 2016, εξυπηρετώντας περίπου 700.000 επιβάτες ημερησίως μέσω των 16 σταθμών του.


Ομως για το προαναγγελθέν τελεφερίκ το σχέδιο είναι λιγότερο καλά «δεμένο» και αυτό το επιβεβαίωσε ο Σελτζούκ Φιτζιτσί, σύμβουλος Τύπου του δημάρχου. «Απλώς υπάρχουν κάποιες πρώτες ιδέες. Θα ξεκινήσουμε να δουλεύουμε πάνω σε αυτές» δήλωσε απαντώντας σε σχετική ερώτηση της εφημερίδας «Χουριέτ».

Περιορίστηκε να πει ότι «το τελεφερίκ θα αρχίσει να κατασκευάζεται αφού πρώτα οι εργασίες για την διάνοιξη και κατασκευή του νέου μετρό θα φτάσουν σε ένα ικανοποιητικό στάδιο».

Αναδημοσιευσα Από Βημα
molibixarti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ