2013-02-15 14:18:53
Φωτογραφία για Πάτρα: Γονείς σε πανικό, παιδιά σε κρίση -122 οικογένειες μέσα σε ένα μήνα ζήτησαν στήριξη
Ούτε ένα ούτε δύο, αλλά 122 περιστατικά μέσα σε ένα μήνα δέχτηκε το Ιατροπαιδαγωγικό Κέντρο του Καραμανδανείου Νοσοκομείου Παίδων. Τα σημάδια της κρίσης φαίνεται να αφήνουν έντονο το σημάδι τους στις οικογένειες και κυρίως στα μικρά παιδιά. 122 παιδιά μόνο τον τελευταίο μήνα πέρασαν το κατώφλι του Ιατροπαιδαγωγικού Κέντρου., ζητώντας βοήθεια.

Το άγχος και η κατάθλιψη που αποτυπώνονται στο οικογενειακό περιβάλλον δεν αφήνουν ανεπηρέαστες τις παιδικές ψυχές, καθώς τα παιδιά βιώνουν την αγωνία των γονιών τους για την επιβίωση Παιδιά και νέοι από 2 έως 18 ετών, από την Πάτρα και την ευρύτερη περιοχή, με ψυχοσωματικά συμπτώματα, με φοβίες και άγχος καταφεύγουν στους ειδικούς, ζητώντας βοήθεια.

Η ραγδαία αύξηση αυτών των περιστατικών αποτέλεσε την αφορμή για τη διοργάνωση της ημερίδας με θέμα "Ψυχική Υγεία και Παιδί, σε περιόδους οικονομικής κρίσης, χθες , σήμερα, αύριο, που θα γίνει στις 9 Μαρτίου, στο πλαίσιο εκδήλωσης για τον αείμνηστο ευεργέτη της Πάτρας, Ιωάννη Καραμανδάνη, που διοργανώνει το Καραμανδάνειο, στις εγκαταστάσεις του Ιατροπαιδαγωγικού Κέντρου.


Άυξηση κατά 30%

Όπως είπε ο Διοικητής του Καραμανδανείου Ιωάννης Γιαννακόπουλος, τα τελευταία δύο χρόνια λόγω της οικονομικής κρίσης παρατηρείται αύξηση στα παιδοψυχιατρικά περιστατικά σε ποσοστό 38%, ετησίως.

"Τα περιστατικά έχουν σκληρύνει"

Τον κώδωνα του κινδύνου έκρουσε και η Βιολέτα Σιγάλα, διευθύντρια της παιδοψυχιατρικής κλινικής του Καραμανδανείου, λέγοντας πως τα περιστατικά τελευταία έχουν "σκληρύνει", είναι πιο βαριά σε σχέση αυτά που αντιμετωπίζαμε στο παρελθόν".

Υπογράμμισε ότι "η απελπισία των γονιών δημιουργεί μεγάλο πρόβλημα στα παιδιά. Οι γονείς χάνονται στον δικό τους πανικό και την αγωνία για επιβίωση και δεν μπορούν να στηρίξουν συναισθηματικά τα παιδιά τους. Δεν είναι πρόβλημα αμιγώς των παιδιών, χρειάζεται στήριξη όλη η οικογένεια αυτή την περίοδο", είπε.

Από τα περιστατικά που φτάνουν στο Ιατροπαιδαγωγικό Κέντρο, προεξάρχουν, όπως ανέφερε, οι φοβίες, το άγχος και τα προβλήματα συμπεριφοράς.

Πηγή: thebest
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ