2013-02-15 16:06:07
Φωτογραφία για Πάτρα: Παραμύθια που μου έλεγε η μαμά μου στο Καρναβάλι των Μικρών
Τρεις παραστάσεις με τα διασκευασμένα παραμύθια «Ένα ταψί με γεμιστά» της Άννας Δενδρινού και «Παραμύθια που μου έλεγε η μητέρα μου-ο Τεμπέλ Νικόλας» της Ελισάβετ Καπαγερίδου, που κυκλοφορούν από τις εκδόσεις «Περί τεχνών», θα πραγματοποιηθούν στο πλαίσιο του Καρναβαλιού των Μικρών 2013.

Οι παραστάσεις θα γίνουν στο Δημοτικό Θέατρο «Απόλλων», την Κυριακή 17 Φεβρουαρίου και ώρα 17.15 και 19.30 και τη Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου και ώρα 18.00 με τη συμμετοχή της θεατρικής ομάδας του 8ου Γυμνασίου Πάτρας και του Θεατρικού Εργαστηρίου ανηλίκων της «Πολυφωνικής».

Η θεατρική μεταφορά- διασκευή και η σκηνοθεσία είναι της Αθηνάς Καλλιμάνη- Γεωργιτσοπούλου, καθηγήτριας του 8ου Γυμνασίου και διευθύντριας του Θεατρικού Εργαστηρίου της Πολυφωνικής, η σύνθεση της πρωτότυπης μουσικής του Περικλή Παπαδόπουλου, το video art του Γιάννη Παππά, τα κοστούμια της Δόμνας Τεκτωνίδου, η επιμέλεια της ηχογράφησης του Γιάννη Κούρκουλου, ενώ μπουζούκι θα παίξει ο Παναγιώτης Τσαβατόπουλος. Θα μετάσχουν ακόμα μέλη της Προπαιδικής Χορωδίας και της Φιλαρμονικής Ορχήστρας της Πολυφωνικής.


«Ένα ταψί με γεμιστά»

Όταν το ταψί ξεκίνησε βιαστικά προς το φούρνο του κυρ-Στάθη για να ψηθούν τα γεμιστά του, πρόσεξε πως του έλειπαν δύο κολοκυθάκια. Έτσι λοιπόν, πήγε στο λαχανόκηπο του κυρ- Ηλία και ζήτησε απ’ τη μάνα κολοκυθιά, δύο απ’ τα παιδιά της. Κι έτσι άρχισαν όλα…….

«Ο Τεμπέλ Νικόλας»

Μια φορά κι έναν καιρό, σ’ ένα χωριό μακρινό, ζούσε ένας άνθρωπος που τον έλεγαν Νικόλα. Ήταν πολύ έξυπνος και χωρατατζής, αλλά πάνω απ’ όλα ήταν φοβερός τεμπέλης. Η τύχη του τον έφερνε πάντα μπροστά σε περίεργες συμπτώσεις και κινδύνευε να χάσει το κεφάλι του. Για να δούμε, αυτή τη φορά θα τα καταφέρει;

Τα εισιτήρια, που θα είναι αριθμημένα, θα κοστίζουν 3ευρώ το άτομο και προπωλούνται από τα γραφεία της Πολυφωνικής, καθημερινά πρωί και απόγευμα [πληροφορίες στη Γραμματεία, τηλ. 2610/279.679 και 2610/222.248]. Διάθεση εισιτηρίων θα γίνεται και από το Ταμείο του Δημοτικού Θεάτρου «Απόλλων», τις ημέρες των παραστάσεων, εφ’ όσον υπάρχουν διαθέσιμα ακόμα.
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ