2013-02-15 16:12:03
Φωτογραφία για «Κληρώνει» για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κωπηλασίας που διεκδικεί η Θεσσαλονίκη
Μία από τις πλέον σημαντικές διεθνείς Αθλητικές διοργανώσεις, το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα παράκτιας κωπηλασίας του 2014, διεκδικεί με αξιώσεις η πόλη της Θεσσαλονίκης.

Η τελική απόφαση για την πόλη που θα φιλοξενήσει τον Οκτώβριο του 2014 τη διοργάνωση θα ληφθεί κατά τη διάρκεια του Παγκοσμίου Συνεδρίου της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Κωπηλασίας(FISA), που πραγματοποιείται στην Κοπεγχάγη το τριήμερο 15-17 Φεβρουαρίου 2013 όπου και θα υπογραφεί, την επομένη, το Σύμφωνο Διενέργειας Αγώνων.

Τον Δήμο της Θεσσαλονίκης εκπροσωπούν η Μαρία Πασχαλίδου πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Θεσσαλονίκης (Κ.Ε.ΔΗ.Θ) και ο Σπύρος Πέγκας πρόεδρος της Μητροπολιτικής Αναπτυξιακής του Δήμου.

«Η ανάληψη της διοργάνωσης θα δώσει τη δυνατότητα ανάδειξης του θαλάσσιου μετώπου της πόλης και προώθησης του θαλάσσιου αθλητισμού», δήλωσε η Μαρία Πασχαλίδου και συμπλήρωσε: «Μετά την κατάκτηση του τίτλου της «Ευρωπαϊκής Πρωτεύουσας Νεολαίας 2014» και την επιτυχημένη προσπάθεια δημιουργίας Ευρωπαϊκού Κέντρου Πληροφόρησης (Europe Direct) στην πόλη μας, ελπίζουμε σε μία τρίτη επιτυχία αναλαμβάνοντας τη διοργάνωση ενός αθλητικού γεγονότος παγκόσμιου ενδιαφέροντος».


Οι διαδρομές των αγώνων του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος παράκτιας κωπηλασίας -εφόσον η Θεσσαλονίκη κερδίσει τη διοργάνωση- τοποθετούνται στο κεντρικό τμήμα του παραλιακού μετώπου της πόλης γεγονός που θα το καταστήσει ιδιαίτερα ελκυστικό τόσο για τους επισκέπτες όσο και τους κατοίκους της.
voria.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ