2013-02-15 16:48:02
Φωτογραφία για Βαρουφάκης: Καταστρέψαμε ζωές για να έχουμε πρωτογενές πλεόνασμα
"Ο Ολι Ρεν είναι ιδιαίτερα αγράμματος και κίτρινος ευρωπαίος υπαλληλίσκος" «Ήρθε η ώρα για την Ελλάδα να διεκδικήσει αναθεώρηση του Μνημονίου» είπε ο γνωστός οικονομολόγος Γιάννης Βαρουφάκης, ο οποίος καταφέρθηκε με βαρείς χαρακτηρισμούς εναντίον του κοινοτικού Επιτρόπου Ολι Ρεν.

«Η Τρόικα δεν θέλει να παραδεχθεί το «λάθος» στη συνταγή της Ελλάδας που ομολόγησε το ΔΝΤ. Αν παραδεχόταν ο Ολι Ρεν το λάθος, αυτός ο ιδιαίτερα αγράμματος και κίτρινος Ευρωπαίος υπαλληλίσκος θα έπρεπε να δεχθεί ένα τεράστιο κούρεμα του δημοσίου χρέους» δήλωσε ο κ. Βαρουφάκης στην πρωϊνή εκπομπή του ΑΝΤ1 και στον Γιώργο Παπαδάκη.

«Έχει υποχρέωση ως υπαλληλίσκος τρίτης κατηγορίας που είναι να αρνηθεί το λάθος του ΔΝΤ. Και το αρνείται» τόνισε ο κ. Βαρουφάκης και πρόσθεσε:

«Η Ελλάδα έχει πλέον πρωτογενές πλεόνασμα. Πρέπει να πει επιτέλους στον κ. Ρεν ότι εμείς δεν θα πάρουμε την επόμενη δόση αν εσύ δεν θες να αλλάξεις τον πολλαπλασιαστή, αν δεν αναθεωρηθεί το Μνημόνιο» επεσήμανε ο οικονομολόγος και πρόσθεσε ότι αυτό αποτελεί απειλή για τους δανειστές, αφού τα χρήματα της δόσης θα τα πάρουμε για να ξεπληρώσουμε τους ίδιους τους εταίρους.

«Καταστρέψαμε ζωές για να έχουμε πρωτογενές πλεόνασμα. Αυτό πρέπει να το χρησιμοποιήσουμε ως ατού απέναντι στον Ολι Ρεν και την Μέρκελ. Ο Ρεν και ο Ντράγκι είναι διατεθειμένοι να βάλουν νερό στο κρασί τους. Αλλά αν δεν τους απειλήσουμε δεν θα πάρουμε τίποτα» κατέληξε ο κ. Βαρουφάκης.
epikaira.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ