2013-02-15 16:48:05
Φωτογραφία για Ολι Ρεν: «Σταδιακή η επανεκκίνηση της οικονομίας στην Ευρωζώνη το 2013»
Συγκρατημένα αισιόδοξος ο ευρωπαίος επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων

 

Η επανεκκίνηση της οικονομίας στην Ευρωζώνη θα είναι σταδιακή το 2013, είπε την Παρασκευή από τη Μόσχα ο ευρωπαίος επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων Όλι Ρεν, ο οποίος επανέλαβε πως υπάρχει η δυνατότητα να δοθεί προθεσμία σε ορισμένες χώρες για να μειώσουν τα ελλείμματά τους.

«Οι βραχυπρόθεσμες προοπτικές στην Ευρωζώνη βελτιώνονται, παρόλο που οι προβλέψεις δείχνουν πως η επανεκκίνηση της οικονομίας δεν θα γίνει παρά σταδιακά στη διάρκεια αυτού του χρόνου», δήλωσε ο κ. Ρεν, κατά τη διάρκεια διάσκεψης πριν από μια σύνοδο των υπουργών Οικονομικών και των κεντρικών τραπεζιτών της Ομάδας των Είκοσι (G-20) στη ρωσική πρωτεύουσα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που δόθηκαν την Πέμπτη 14 Febroyar;ioy στη δημοσιότητα, η οικονομική δραστηριότητα υποχώρησε στην Ευρωζώνη περισσότερο από το προβλεπόμενο κατά το τέταρτο τρίμηνο του 2012: -0,6% σε σχέση με το τρίτο τρίμηνο στο σύνολο της νομισματικής ένωσης, -0,6% στη Γερμανία και -0,3% στη Γαλλία. 


Επίσης οι προοπτικές είναι σκοτεινές για το 2013, πράγμα που ωθεί ορισμένες χώρες, μεταξύ των οποίων η Γαλλία, να γνωστοποιούν πως δεν θα καταφέρουν να τηρήσουν φέτος τις δημοσιονομικές δεσμεύσεις τους.

Ο Όλι Ρεν επανέλαβε συνεπώς αυτό που είχε ήδη πει σε μια επιστολή προς τις χώρες της ΕΕ, που δημοσιοποιήθηκε αυτή την εβδομάδα.

«Αν η ανάπτυξη επιδεινώνεται με απροσδόκητο τρόπο, μπορεί να δοθεί σε μια χώρα μια προθεσμία για να διορθώσει το έλλειμμά της», διαβεβαίωσε.

Ο ίδιος υπενθύμισε πως τέτοιες προθεσμίες δόθηκαν ήδη πέρυσι στην Ισπανία, την Πορτογαλία και την Ελλάδα.

 

πηγή: tovima.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ