2013-02-15 18:06:15
Φωτογραφία για 15η Φεβρουαρίου: Η επέτειος σύλληψης του Άπο, ημέρα μέτρησης της δύναμης του Κουρδικού Απελευθερωτικού Κινήματος
Από την εκδήλωση διαμαρτυρίας στο Ντιγιάρμπακιρ, που έγινε παρά την απαγόρευση της αστυνομίας

Με την ευκαιρία της 14ης επετείου της σύλληψης του ηγέτη του Κουρδικού Απελευθερωτικού Κινήματος, και ενώ είναι σε εξέλιξη οι συνομιλίες του τουρκικού κράτους με τον Άπο, για την πολιτική επίλυση του Κουρδικού, ο κουρδικός λαός έδειξε την πολιτική του συνοχή και την αποφασιστικότητά του για νίκη, συμμετέχοντας σύσσωμος  στις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας που έγιναν σε όλους τους νομούς του Βορείου Κουρδιστάν.

Στους νομούς αυτούς ο ζωή σταμάτησε στην κυριολεξία, αφού τα σχολεία δεν λειτούργησαν, τα καταστήματα δεν άνοιξαν και τα λεωφορεία δεν κινήθηκαν προς καμία κατεύθυνση.

Στους νομούς Diyarbakır, Mardin, Urfa, Batman, Şırnak, Van, Hakkari, Ağrı, Muş, Kars, Iğdır, στις πρωτεύουσες και τις κωμοπόλεις, εκτός από τους φούρνους και τα φαρμακεία, δεν άνοιξε κανένα κατάστημα και οι αγορές παρέμειναν κλειστές.

Παράλληλα, ο λαός συμμετείχε σε διαδηλώσεις και εκδηλώσεις διαμαρτυρίας που έγιναν σε ορισμένες πόλεις, παρά τις απαγορεύσεις της αστυνομίας.
InfoGnomon
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ