2013-02-15 18:08:18
Φωτογραφία για ΣΥΡΙΖΑ σε ΕΣΡ: Τούρκικο σήριαλ προωθεί την κουλτούρα του βιασμού
Το Φεμινιστικό τμήμα του ΣΥΡΙΖΑ αντιδρά στην προβολή του νέου τούρκικου σήριαλ, στέλνοντας επιστολή στο ΕΣΡ. Θεωρεί απαράδεκτο το διαφημιστικό της σειράς και καταγγέλλει την κουλτούρα του βιασμού .

Επιστολή προς το ΕΣΡ απέστειλε, σύμφωνα με το news247.gr, το Φεμινιστικό τμήμα του ΣΥΡΙΖΑ, προκειμένου να διαμαρτυρηθεί για την προβολή και τη διαφήμιση της τουρικής σειράς Fatmagul, που κατά το κόμμα, ''προωθεί την κουλτούρα του βιασμού.''  

Όπως αναφέρεται στην επιστολή, στο διαφημιστικό σποτ του τηλεοπτικού σταθμού Mega για τη σειρά, τίθεται το ερώτημα ''αν θα ερωτευόταν μια γυναίκα-θύμα τον βιαστή της''.

Σύμφωνα με τον ΣΥΡΙΖΑ, "το γεγονός αυτό είναι απαράδεκτο, τη στιγμή που τα κρούσματα βίας κατά των γυναικών αυξάνονται και που είναι ακόμη νωπά τα γεγονότα στην Ινδία αλλά και στη χώρα μας, όπως πρόσφατα στην Ξάνθη". Ο ΣΥΡΙΖΑ ζητά από το ΕΣΡ, να λάβει τα απαραίτητα μέτρα.


H επιστολή προς το ΕΣΡ

''Προς Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης  

Κυρίες-κύριοι,  Απευθυνόμαστε σε εσάς για να εκφράσουμε την ανησυχία και αντίρρησή μας για την προβολή και διαφήμιση τηλεοπτικής σειράς η οποία προωθεί την κουλτούρα του βιασμού.

Συγκεκριμένα, με τρόμο παρακολουθήσαμε το διαφημιστικό σποτ σειράς στον τηλεοπτικό σταθμό MEGA, όπου τίθεται το ερώτημα «αν θα ερωτευόταν μια γυναίκα-θύμα τον βιαστή της''!  

Η βία κατά των γυναικών δεν μπορεί παρά να είναι απολύτως καταδικάσιμη. Ο βιασμός είναι κακούργημα. Τα κρούσματα βίας κατά των γυναικών αυξάνονται ειδικά σε εποχές κρίσης  (βλ. σχετικές δημοσιεύσεις από Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων), επομένως είναι απαράδεκτο να προβάλλεται με αυτόν τον τρόπο το απεχθές έγκλημα του βιασμού.

Είναι ακόμη νωπά τα γεγονότα στην Ινδία, αλλά και στη χώρα μας, όπως στην Ξάνθη ή άλλα περιστατικά που δημοσιεύονται δυστυχώς τακτικά. Δεδομένης της δύναμης επιβολής στην ανθρώπινη σκέψη και συνείδηση που έχουν τα μέσα ενημέρωσης, κρούουμε τον κώδωνα του κινδύνου για την προβολή με οποιοδήποτε μέσο μιας κουλτούρας που χρησιμοποιεί το γυναικείο σώμα με απαξιωτικό και προσβλητικό (τουλάχιστον)τρόπο.  

Οφείλουμε να σας επισημάνουμε ότι σύμφωνα με στοιχεία έρευνας, πολύ μεγάλο τμήμα των εφήβων δικαιολογεί τη μερική χρήση βίας στα πλαίσια μιας σχέσης. Είναι λοιπόν αυτονόητη η ανησυχία μας για την προβολή της βίας εναντίον των γυναικών, ειδικά σε ώρες prime zone.  

Επίσης, οφείλουμε να σας υπενθυμίσουμε, ότι σύμφωνα με το άρθρο 2.1 του Συντάγματος «ο σεβασμός και η προστασία της αξίας του ανθρώπου αποτελούν την πρωταρχική υποχρέωση της Πολιτείας».   Εξαιτίας όλων των παραπάνω παρακαλούμε να λάβετε τα απαραίτητα μέτρα που αρμόζουν για την προστασία της επίτευξης της ισότητας των φύλων, που τουλάχιστον νομικά είναι κατοχυρωμένη στη χώρα μας.
pestanea
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ