2013-02-15 19:50:04
Φωτογραφία για Yπόθεση δωροδοκίας ιατρών δημοσίων νοσοκομείων «ξεσκέπασε» το ΣΔΟΕ
Δωροδοκίες ορθοπεδικών ιατρών δημοσίων νοσοκομείων, στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και την Πάτρα, από εταιρεία ελληνικών συμφερόντων με έδρα... τη νήσο ΜΑΝ, με στόχο την προώθηση συγκεκριμένων προϊόντων, έφερε στο φως έρευνα του ΣΔΟΕ.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο ελέγχων για την πάταξη της φοροδιαφυγής του αθέμιτου ανταγωνισμού και της διαφθοράς, το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος πραγματοποίησε έρευνα σχετικά με την εισαγωγή και υπερτιμολόγηση ορθοπεδικών – ιατροτεχνολογικών προϊόντων.

Από τον έλεγχο των φορολογικών δηλώσεων και των τραπεζικών λογαριασμών σε 11 από τους ιατρούς, προέκυψαν αδικαιολόγητα ποσά ύψους 5.812.000 ευρώ. Στη συνέχεια απεστάλησαν στις αρμόδιες ΔΟΥ πληροφοριακά δελτία για υποβολή συμπληρωματικών δηλώσεων. Επίσης, υποβλήθηκαν στην αρμόδια Εισαγγελία, μηνυτήριες αναφορές για το αδίκημα της δωροδοκίας ιατρών, οι οποίοι υπηρετούσαν κατά τις ελεγχόμενες χρήσεις σε θέσεις δημοσίων νοσοκομείων. Στις εμπλακείσες επιχειρήσεις καταλογίσθηκαν πρόστιμα του ΚΒΣ ύψους 18.845.000 ευρώ και πρόστιμα ΦΠΑ συνολικά 2.450.000 ευρώ.


Δύο εκ των επιχειρήσεων προσήλθαν και συμβιβάστηκαν με το υπουργείο Οικονομικών για το ποσό των 12.100.000 ευρώ, αποδεχόμενες την παράνομη συναλλαγή.

Παράλληλα, κατόπιν εισαγγελικής παραγγελίας σε εξέλιξη βρίσκεται έρευνα του ΣΔΟΕ σχετικά με τον χρηματισμό ιατρών σε πολλές πόλεις της Ελλάδας από γερμανική φαρμακευτική εταιρεία.

Από την μέχρι τώρα έρευνα έχουν προκύψει στοιχεία για παράνομες χρηματοδοτήσεις ιατρών προκειμένου να συνταγογραφούνται τα προϊόντα της εταιρείας.
dealnews.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ