2013-02-15 19:45:28
Φωτογραφία για Με θρυλική ανατροπή έδειξε πάλι Βασιλιάς
Πλέι οφ ερχόμαστε!

 

Ο Ολυμπιακός έγινε η πρώτη ομάδα που νίκησε μέσα στη Μόσχα την Χίμκι στην τρέχουσα σεζόν της Ευρωλίγκας με 82-87 και οι πρωταθλητές Ευρώπης με ρεκόρ 4-3 βλέπουν τα πλέι οφ της διοργάνωσης. Με ένα μεγάλο “διπλό” το σύνολο του κόουτς Μπαρτζώκα έστειλε μήνυμα σε όλη την Ευρώπη και υπενθύμισε σε όλους ότι δεν θα χαρίσει τίποτα σε κανέναν. Ο μεγάλος Βασίλης Σπανούλης, ο καυτός Κώστας Σλούκας και ο παθιασμένος Κάιλ Χάινς ήταν οι καλύτεροι του παρκέ.

 

Μέτριο ξεκίνημα

 

Ο Ολυμπιακός περίμενε ένα δύσκολο ματς στην Μόσχα και αυτό ακριβώς συνέβη από τα πρώτα λεπτά του αγώνα με την Χίμκι να διατηρεί συνεχώς ένα μικρό προβάδισμα. Στο 4ο λεπτό οι Ρώσοι κατάφεραν να προηγηθούν με 13-7, ωστόσο οι Ερυθρόλευκοι ποτέ δεν παραιτούνται και στο φινάλε του δεκαλέπτου, παρά τα αμυντικά προβλήματα τους, οι παίκτες του Μπαρτζώκα βρίσκονταν σε απόσταση βολής (23-19) μετά από 2/2 βολές του Γκιόργκι Σερμαντίνι.


 

Αχ αυτά τα τρίποντα

 

Οι Ερυθρόλευκοι συνέχισαν να έχουν επαφή με το σκορ, αλλά δεν είχαν την τύχη με το μέρος τους. Παρότι ο Κώστας Παπανικολάου με εννέα προσωπικούς πόντους μείωσε την διαφορά στους δύο πόντους (25-23) στο 13ο λεπτό, οι Ρώσοι συνέχισαν να προηγούνται μέχρι το φινάλε του πρώτου ημιχρόνου, βοηθούμενοι από την αστοχία του Ολυμπιακού. Η Χίμκι βρέθηκε μπροστά με 43-33 μετά από καλάθι του Πολ Ντέιβις που έκανε θραύση στο πικ εντ ρολ μαζί με τον Ζόραν Πλάνινιτς, ενώ παρά το γεγονός ότι οι Πειραιώτες δεν είχαν κάνει κανένα λάθος στο πρώτο εικοσάλεπτο, δεν μπόρεσαν να ευστοχήσουν σε τρίποντο (0/9) και άφησαν τους Ρώσους να μοιράσουν 16 ασίστ με αποτέλεσμα οι δύο ομάδες να πάνε στα αποδυτήρια με σκορ 43-35.

 

Ο θρύλος είναι εδώ!

 

Οι Ρώσοι κατάφεραν να ξεφύγουν με 50-37 στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου, όμως σε εκείνο το σημείο ξεκίνησε η αντεπίθεση του Ολυμπιακού. Ο Παπανικολάου έσπασε το ρόδι στα τρίποντα (50-40), ο Σπανούλης πήρε μπροστά και το μομέντουμ του αγώνα αίφνης άλλαξε. Κανείς δεν μπορούσε να σταματήσει το ποτάμι της κόκκινης αντεπίθεσης, με τον Κάιλ Χάινς να φτάνει τους 12 πόντους το σκορ έγινε 58-54 λίγο πριν από το φινάλε του δεκαλέπτου και ο Πολ Ντέιβις κατάφερε να δώσει αέρα έξι πόντων στους Ρώσους (60-54) στο τέλος της περιόδου.

 

Τρίποντο φινάλε

 

Πλέον η Χίμκι είχε αρχίσει να χάνει το έδαφος κάτω από τα πόδια της, τα τρίποντα άρχισαν να μπαίνουν και ο Ολυμπιακός συνέχισε με το πόδι στο γκάζι. Με “βόμβα” του Σλούκα το σκορ έγινε ισόπαλο 68-68 έξι λεπτά πριν από το φινάλε και με μία ακόμα “ρουκέτα” του Εϊσι Λο οι πρωταθλητές Ευρώπης πήραν κεφάλι για πρώτη φορά στον αγώνα (71-68). Η περιφέρεια είχε πάρει φωτιά και ο Κάιλ Χάινς μέσα στο καλάθι ήταν μια φροντ λάιν μόνος του.

 

Οι Ρώσοι με ένα τυχερό τρίποντο του Κόπονεν μείωσαν σε 76-74, ακολούθησε άστοχο σουτ του Περπέρογλου, ο οποίος πήρε τη ρεβάνς με τάπα στον Λόντσαρ και ο Σλούκας με 2/2 βολές 1,5 λεπτό πριν το φινάλε έδωσε αέρα τεσσάρων πόντων (78-74). Η Χίμκι συνέχισε να πιέζει, μείωσε σε 80-78 και τότε ήρθε η ώρα του αρχηγού. Ο Σπανούλης πήρε την ευθύνη και 26 δεύτερα πριν το τέλος “σκότωσε” την Χίμκι με σουτ πάνω στην άμυνα του Πλάνινιτς (82-78). Το ματς πήγε στη ρουλέτα τον βολών, ο Σλούκας, ο Λο και ο Σπανούλης είχαν 5/6 και ο πρωταθλητής Ευρώπης πήρε τη μεγάλη νίκη με 87-82. 
 
goal24news
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ