2013-02-16 01:29:03
Φωτογραφία για Επιδημία ηπατίτιδας Ε στο Νότιο Σουδάν
Περισσότεροι από 100 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους μέσα στους τελευταίους έξι μήνες στο Νότιο Σουδάν λόγω της... επιδημίας ηπατίτιδας Ε που σαρώνει την περιοχή, ανακοίνωσε σήμερα η Ύπατη Αρμοστεία των Ηνωμένων Εθνών για τους Πρόσφυγες.

«Η ηπατίτιδα Ε είναι ενδημική στην περιοχή, και από πέρυσι τον Ιούλιο έχουν μολυνθεί 6.017 άνθρωποι μεταξύ των προσφύγων (οι οποίοι προέρχονται από το Νότιο Κορντοφάν και το Γαλάζιο Νείλο, στο γειτονικό Σουδάν) , εκ των οποίων 111 έχασαν τη ζωή τους», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο Έιντριαν Έντουαρντς, εκπρόσωπος της Ύπατης Αρμοστείας.

Ο Έντουαρντς σημείωσε ότι τα περισσότερα από τα περιστατικά, συμπεριλαμβανομένων 77 θανάτων, αναφέρθηκαν στο στρατόπεδο Γιουσούφ Μπατίλ στο κρατίδιο του Άνω Νείλου.

Λόγω του κλίματος ανασφάλειας και της επιδεινούμενης ανθρωπιστικής κατάστασης σε αυτές τις περιοχές, η Ύπατη Αρμοστεία υπολογίζει ότι χιλιάδες νέοι πρόσφυγες διέσχισαν τα σύνορα τους τελευταίους μήνες.


Όπως αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο, η Ύπατη Αρμοστεία και πολλές άλλες ανθρωπιστικές οργανώσεις αντιμετωπίζουν ήδη μια επιδημία ηπατίτιδας Ε στις περιοχές του Άνω Νείλου (Νότιο Σουδάν), όπου 180.000 Σουδανοί πρόσφυγες έχουν εγκατασταθεί.

Περίπου 1.050 περιπτώσεις ηπατίτιδας Ε διαγνώστηκαν σε προσφυγικούς καταυλισμούς τον Νοέμβριο και αναφέρθηκαν τότε 26 θάνατοι.

Ο ιός της ασθένειας αυτής μεταδίδεται από το νερό ή μολυσμένα τρόφιμα. Προκαλεί βλάβες στο ήπαρ, οι οποίες μπορούν να αποβούν μοιραίες. Οι γυναίκες και τα μικρά παιδιά είναι πιο ευάλωτα στην ασθένεια.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ