2013-02-16 01:21:02
Φωτογραφία για «Σε μερικά χρόνια η Ελλάδα θα είναι τόσο δυνατή ώστε θα μπορεί να βοηθάει άλλες χώρες που αντιμετωπίζουν προβλήματα»!
Τάδε έφη σε χθεσινή ομιλία του στην Πάτρα ο Ευρωπαίος Επίτροπος Γιόχανες Χαν, ο οποίος συνεχίζει την «περιοδεία» του στις 13 ελληνικές Περιφέρειες προκειμένου να συμβάλει... στην καλύτερη αξιοποίηση των περιφερειακών ταμείων της ΕΕ για επενδύσεις στην ανάπτυξη.

«Το σημαντικό για την επόμενη δημοσιονομική περίοδο 2014-2020, είναι ότι πρέπει να εκσυγχρονίσουμε την πολιτική μας. Πρέπει να πω ότι τα χρήματά μας δεν χρησιμοποιήθηκαν πάντα όπως θα έπρεπε. Όμως, ένα βασικό στοιχείο της επόμενης περιόδου όσον αφορά την περιφερειακή πολιτική της ΕΕ είναι η απόλυτη συμφωνία της πολιτικής με το πρόγραμμα για την ανάπτυξη "Ευρώπη 2020". Πρέπει να συμφωνήσουμε με κάθε περιφέρεια, με κάθε κράτος μέλος, ποσοτικοποιημένους στόχους και αποτελέσματα, που θα είναι δυνατόν να μετρηθούν στο τέλος της περιόδου» τόνισε χαρακτηριστικά ο Ευρωπαίος Επίτροπος

«Υπάρχουν τόσες δυνατότητες εδώ. Πληροφορήθηκα από εκπροσώπους του επιχειρηματικού κόσμου εκτός Ελλάδας ότι η Ελλάδα είναι θεωρητικά ελκυστικός τόπος για επενδύσεις. Αλλά για να γίνει η θεωρία πραγματικότητα χρειάζεται προετοιμασία. Αυτή την περίοδο πρέπει να αξιοποιήσουμε καλύτερα τα διαρθρωτικά Ταμεία από ό,τι στο παρελθόν» συμπλήρωσε ο ίδιος.


Ολοκληρώνοντας, μάλιστα, την ομιλία του, εκτίμησε ότι σύντομα η Ελλάδα θα είναι τόσο ισχυρή που θα βοηθάει άλλες χώρες με αδυναμίες: «Η προσωπική μου θεώρηση είναι ότι σε μερικά χρόνια η Ελλάδα θα είναι τόσο δυνατή ώστε θα μπορεί να βοηθάει άλλες χώρες που αντιμετωπίζουν προβλήματα. Είμαι πεπεισμένος ότι θα καταστεί και πάλι υγιές μέλος της ευρωπαϊκής οικογένειας».

Ο Επίτροπος ολοκλήρωσε σήμερα την επίσκεψή του στις Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και Πελοποννήσου (14-15/2).
star.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ