2013-02-16 02:15:12
Φωτογραφία για Έλεγχοι στη Βρετανία για το κρέας αλόγου
Η βρετανική υπηρεσία ελέγχου των τροφίμων πραγματοποίησε ελέγχους σε 2.501 δείγματα, που έλαβε από βρετανικές εταιρείες λιανικής πώλησης. Τα είκοσι εννέα από τα δείγματα που εξέτασε η FSA βρέθηκαν θετικά, ενώ τα 2.472 δείγματα βρέθηκαν αρνητικά.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της υπηρεσίας, έχουν ήδη ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα. Η FSA διευκρίνισε ότι μολονότι σήμερα το πρωί έλαβε τα αποτελέσματα από τα περισσότερα τεστ που έχουν ήδη γίνει, άλλοι 900 εργαστηριακοί έλεγχοι βρίσκονται ακόμη σε εξέλιξη. Η υπηρεσία ζήτησε να γίνουν έλεγχοι για να διαπιστωθεί αν κάποια από τα τρόφιμα περιέχουν κρέας αλόγου σε ποσοστό άνω του 1% γιατί ορισμένα εργαστήρια δεν μπορούν να κάνουν ακριβείς μετρήσεις κάτω από αυτό το όριο και επιπλέον επειδή είχε την πεποίθηση ότι περιεκτικότητα σε κρέας αλόγου μεγαλύτερη του 1% δεν θα ήταν τυχαία.

Προμαγειρεμένα λαζάνια που περιείχαν κρέας αλόγου εντοπίστηκαν και στη Νορβηγία αλλά αποσύρθηκαν από τα ράφια πριν από μία εβδομάδα, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο όμιλος λιανικής NorgesGruppen.


Η εταιρεία «έλαβε σήμερα οριστική επιβεβαίωση ότι τα λαζάνια που πωλούνταν με την επωνυμία First Price περιείχαν κρέας αλόγου», σημειώνεται στην ανακοίνωση.

Η ανακάλυψη αυτή επιβεβαιώνει το μέγεθος του διατροφικού σκανδάλου που ξέσπασε στην Ευρώπη από τον περασμένο μήνα, όταν από δειγματοληπτικούς ελέγχους που έγιναν στην Ιρλανδία αποκαλύφθηκε ότι ορισμένα προϊόντα αντί για μοσχαρίσιο κρέας περιείχαν κρέας αλόγου.

Η NorgesGruppen είχε αποσύρει τα λαζάνια από την αγορά ήδη από την περασμένη εβδομάδα. «Όταν διαπιστώσαμε ότι ήμασταν πελάτες μίας από τις εταιρείες που εμπλέκονται στην υπόθεση με το κρέας αλόγου αμέσως αποσύραμε τα προϊόντα από τα καταστήματά μας» είπε ο διευθυντής επικοινωνίας του νορβηγικού ομίλου, Περ Ρόσκιφτε.

«Πήραμε αυτά τα κρέατα από έναν παραγωγό που εδρεύει στο Λουξεμβούργο ο οποίος παρέλαβε πρώτες ύλες με λανθασμένη σήμανση από τους προμηθευτές του», πρόσθεσε.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Σε μορφή θραυσμάτων
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Σε μορφή θραυσμάτων
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ