2013-02-16 01:57:03
Φωτογραφία για Θα εγκαταλείψει τα εγκόσμια ο Πάπας Βενέδικτος μετά το τέλος της θητείας του!
Ο Πάπας Βενέδικτος ΙΣτ' άφησε να εννοηθεί την Πέμπτη ότι θα απομονωθεί μετά το τέλος της παπικής του θητείας.

«Ακόμα και αν αποσυρθώ και προσεύχομαι, θα είμαι πάντα κοντά σε όλους σας και είμαι βέβαιος ότι θα είστε και εσείς κοντά μου, ακόμα και αν παραμείνω κρυμμένος από τον κόσμο» ανέφερε σε σχόλιά του προς ιερείς από την επισκοπή της Ρώμης.

Παράλληλα, το Βατικανό ανακοίνωσε ότι ο ποντίφικας χτύπησε το κεφάλι του στη διάρκεια του ταξιδιού του στο Μεξικό τον Μάρτιο του 2012. Ωστόσο, αρνείται ότι το ατύχημα αυτό έπαιξε κάποιο ρόλο στην παραίτηση του Πάπα.

Η εφημερίδα La Stampa δημοσίευσε την Πέμπτη άρθρο, σύμφωνα με το οποίο ο Πάπας χτύπησε το κεφάλι του και τραυματίστηκε, όταν σηκώθηκε στη μέση της νύχτας στο δωμάτιό του στο Λεόν του Μεξικό, όπου έμενε.

Ο εκπρόσωπος του Βατικανού, πατέρας Φεντερίκο Λομπάρντι, επιβεβαίωσε το περιστατικό, αλλά τόνισε ότι «δεν ήταν σχετικό με το ταξίδι, εφόσον δεν τον επηρέασε, ενώ δεν επηρέασε την απόφαση» του Πάπα να παραιτηθεί.

Η εφημερίδα του Βατικανού, L' Osservatore Romano, ανακοίνωσε νωρίτερα μέσα στην εβδομάδα ότι ο ποντίφικας αποφάσισε να παραιτηθεί μετά το ταξίδι στο Μεξικό και την Κούβα, το οποίο αποδείχθηκε εξουθενωτικό για τον 85χρονο Πάπα.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ