2013-02-16 07:29:17
Φωτογραφία για ΝΕΟ ''ΚΟΥΡΕΜΑ'' ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ ΤΟ 2014 ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ Ο ΕΤΙΝΓΚΕΡ
«Πιστεύω ότι μια χώρα με μια οικονομία σαν αυτή της Ελλάδας δεν μπορεί να δεχτεί και δεν μπορεί να διαχειριστεί περισσότερο από το 100% του χρέους σε σχέση με το ΑΕΠ και θα πρέπει να υπάρξουν "κουρέματα" το 2014», ανέφερε ο Επίτροπος της ΕΕ για την Ενέργεια, Γκίντερ Έτινγκερ σε συνέντευξη που παραχώρησε στην κρατική τηλεόραση.

Σύμφωνα με τον κ. Έτινγκερ θα πρέπει μόλις υπάρξουν τα πρώτα σημάδια ανάπτυξης στην ελληνική οικονομία να τεθεί άμεσα θέμα νέου "κουρέματος".

Κατά τον Επίτροπο Ενέργειας, το 2014 θα είναι η πρώτη χρονιά στην οποία θα υπάρξουν βήματα ανάπτυξης και ο ίδιος πιστεύει ότι η Ελλάδα έχει τη δυνατότητα να γίνει ενεργειακός κόμβος, ενώ εκφράζει την άποψη ότι μπορεί να υπάρχουν δυνατότητες της χώρας να εξάγει πετρέλαιο, φυσικό αέριο και αιολική ενέργεια στην αγορά της Ε.Ε.

Εν τω μεταξύ, διευκρινίσεις σχετικά με το ενδεχόμενο περαιτέρω μείωσης του δημοσίου χρέους έδωσε το υπουργείο Οικονομικών, μετά από την αναφορά σε ορισμένα διεθνή μέσα ενημέρωσης (με αφορμή την ομιλία του υπουργού Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα, στη Βουλή) ότι επίκειται νέο «κούρεμα» του χρέους.


Στην ανακοίνωση του υπουργείου επισημαίνεται ότι η σχετική δήλωση του υπουργού Οικονομικών αναφέρεται στην απόφαση του Eurogroup της 27ης Νοεμβρίου 2012, σύμφωνα με την οποία, όταν η Ελλάδα αποκτήσει πρωτογενές πλεόνασμα, τα κράτη - μέλη της ευρωζώνης θα εξετάσουν επιλογές μέτρων, προκειμένου να επιτύχουν περαιτέρω αξιόπιστη και βιώσιμη μείωση του λόγου χρέους προς ΑΕΠ της Ελλάδας.

ΑΜΠΕ
 
TheNewDailyMail
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ