2013-02-16 10:18:51
Φωτογραφία για «Η κυβέρνηση δεν θα πάρει άλλα μέτρα για μείωση μισθών και συντάξεων ή αύξηση φόρων»
Τη ρητή διαβεβαίωση ότι η κυβέρνηση «δεν πρόκειται να πάρει άλλα μέτρα για μείωση μισθών και συντάξεων ή αύξηση φόρων» έδωσε χθες στη Βουλή υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, ο οποίος άφησε για λίγο στην άκρη το κοστούμι του τεχνοκράτη και αποδεχόμενος την πρό(σ)κληση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης «να μιλήσει πολιτικά», επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ.

Εκανε λόγο για «πολιτική Βαβέλ που ραγίζει υπό το βάρος των πολυφωνιών των στελεχών του» και τον κατηγόρησε για προσπάθεια απαξίωσης των θυσιών του ελληνικού λαού, λέγοντας ότι «δεν επιθυμεί, γιατί δεν τον συμφέρει, να ανακάμψει η ελληνική οικονομία».

Παράλληλα ο υπουργός Οικονομικών δεσμεύθηκε ότι «είναι η τελευταία φορά που κλήθηκαν οι έλληνες πολίτες να σηκώσουν ένα τόσο βαρύ φορτίο, καθώς η κυβέρνηση δεν θα πάρει άλλα μέτρα για μείωση μισθών και συντάξεων ή αύξηση φόρων».

«Δεν υποσχόμαστε ραγδαία αποκατάσταση των απωλειών του εισοδήματος που έχει χαθεί, αλλά υποσχόμαστε αποκατάσταση της εμπιστοσύνης για να φύγει ο φόβος και να βελτιωθεί το κλίμα της οικονομίας» ανέφερε χαρακτηριστικά.


Μάλιστα, υπερασπίστηκε τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Οικονομικών Γιώργο Μέργο, λέγοντας ότι «τα λόγια του διαστρεβλώθηκαν με θανάσιμο τρόπο και υφίσταται τη βία της Νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ. Το ίδιο έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ με την απάντηση του κ. Ολι Ρεν στον κ. Χουντή. Τη διαστρέβλωσε. Πάτησε όμως σε νάρκη, καθώς ο εκπρόσωπος του κ. Ρεν έβγαλε ανακοίνωση που αναφέρει ότι ποτέ δεν μίλησε για μείωση μισθών» πρόσθεσε.

O ΑΛ. ΤΣΙΠΡΑΣ. Από την πλευρά του, ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, αφού κατηγόρησε τον Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά ότι «λιποτακτεί», καθώς δεν απαντά ο ίδιος στην «ώρα του Πρωθυπουργού», χαρακτήρισε τον υπουργό Οικονομικών «μνημονιακότερο του Μνημονίου» και τον παρομοίασε με τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου.

«Αυτά που μας λέτε, τα έλεγε και ο κ. Παπακωνσταντίνου την ώρα που έκρυβε τα στικάκια». Παράλληλα, αναφερθείς στο τελευταίο Eurogroup κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι έθεσε το θέμα «όπως ο λαγός στο λιοντάρι, που στο τέλος του απαντάει: "Λέμε και καμιά αστειότητα για να περνά η ώρα"».

Επικαλούμενος μάλιστα τις δηλώσεις του κ. Μέργου - για τους κατώτατους μισθούς στην Ελλάδα - ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης έκανε λόγο για «τυφλή ατζέντα της κυβέρνησης».

«Η λύση είναι το αντίθετο από όσα κάνετε» είπε ο κ. Τσίπρας και πρόσθεσε: «Δεν χρειάζεται να λέμε θεωρητικούρες, δείτε τα αποτελέσματα από την αύξηση της φορολογίας στο πετρέλαιο θέρμανσης. Εχει γεμίσει αιθαλομίχλη η χώρα διότι ο κόσμος ψάχνει να κάψει ό,τι βρει. Μας γυρίσατε στον χειμώνα της δεκαετίας του '50». I-Reporter
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ