2013-02-16 10:48:30
Φωτογραφία για Χοντρά πακέτα στους (νοσοκομειακούς) γιατρούς!
ΑΡΧΙΖΕΙ ΝΑ ΣΠΑΕΙ ΤΟ ΑΠΟΣΤΗΜΑ ΤΟΥ "ΚΟΙΝΟΥ ΜΥΣΤΙΚΟΥ"

Εντεκα γιατρούς δημοσίων νοσοκομείων φέρεται να δωροδοκούσε εταιρεία ελληνικών συμφερόντων με έδρα τη νήσο Μαν, προκειμένου να προωθούν συγκεκριμένα ορθοπεδικά και ιατροτεχνολογικά προϊόντα, την ίδια ώρα όπου γερμανική φαρμακευτική εταιρεία φέρεται επίσης να «λάδωνε» γιατρούς σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας για να συνταγογραφούν κατά προτεραιότητα τα δικά της προϊόντα. Στους τραπεζικούς λογαριασμούς των 11 γιατρών, βρέθηκαν μάλιστα αδικαιολόγητες καταθέσεις 5,8 εκατ. ευρώ.

Πρόκειται για δύο υποθέσεις που ερευνά το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος με τα πρόστιμα που έχουν επιβληθεί μόνο στην πρώτη περίπτωση να υπερβαίνουν τα 20 εκατ. ευρώ.

Συγκεκριμένα , στο πλαίσιο των ελέγχων για την πάταξη της φοροδιαφυγής, του αθέμιτου ανταγωνισμού και της διαφθοράς, το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος πραγματοποίησε έρευνα σχετικά με την εισαγωγή και υπερτιμολόγηση ορθοπεδικών – ιατροτεχνολογικών προϊόντων.


Από την έρευνα προέκυψε ότι, εταιρεία ελληνικών συμφερόντων με έδρα τη νήσο ΜΑΝ, δωροδόκησε ορθοπεδικούς ιατρούς δημοσίων νοσοκομείων, στην Αθήνα, στη Θεσσαλονίκη και στην Πάτρα, προκειμένου να προωθήσουν τα προϊόντα της αλλοδαπής επιχείρησης.

Από τον έλεγχο, των φορολογικών δηλώσεων και των τραπεζικών λογαριασμών σε 11 από τους ιατρούς, προέκυψαν αδικαιολόγητα ποσά ύψους 5.812.000 ευρώ. Απεστάλησαν στις αρμόδιες ΔΟΥ πληροφοριακά δελτία για υποβολή συμπληρωματικών δηλώσεων. Επίσης, υποβλήθηκαν στην αρμόδια Εισαγγελία, μηνυτήριες αναφορές για το αδίκημα της δωροδοκίας ιατρών, οι οποίοι υπηρετούσαν κατά τις ελεγχόμενες χρήσεις σε θέσεις δημοσίων νοσοκομείων. Στις εμπλακείσες επιχειρήσεις καταλογίσθηκαν πρόστιμα του ΚΒΣ ύψους 18.845.000 ευρώ και πρόστιμα ΦΠΑ συνολικά 2.450.000 ευρώ.

Δύο εκ των επιχειρήσεων προσήλθαν και συμβιβάστηκαν με το Υπουργείο Οικονομικών για το ποσό των 12.100.000 ευρώ, αποδεχόμενες την παράνομη συναλλαγή.

Παράλληλα το ΣΔΟΕ τρέχει έρευνα , μετά από εισαγγελική παραγγελία, σχετικά με τον χρηματισμό ιατρών σε πολλές πόλεις της Ελλάδας από Γερμανική Φαρμακευτική Εταιρεία.

Από την μέχρι τώρα έρευνα έχουν προκύψει στοιχεία για παράνομες χρηματοδοτήσεις ιατρών προκειμένου να συνταγογραφούνται τα προϊόντα της εταιρείας.

Η έρευνα συνεχίζεται με προσκλήσεις και έλεγχο των εμπλεκομένων. I-Reporter
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ