2013-02-16 10:49:47
Φωτογραφία για ΚΥΜΑ ΕΞΟΔΟΥ ΤΡΑΠΕΖΟΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΛΟΓΩ ΠΕΡΙΚΟΠΩΝ ΚΑΙ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΕΩΝ
Έξοδο για τουλάχιστον 10.000 υπαλλήλους και ψαλίδισμα σε μια σειρά από επιδόματα φέρνουν η ανακεφαλαιοποίηση και οι συγχωνεύσεις των τραπεζών. 

Όπως αναφέρεται στο σχετικό ρεπορτάζ των ''Νέων του Σαββάτου'', με εθελούσιες, μακροχρόνιες άδειες αλλά και πρόωρες συνταξιοδοτήσεις, τα  ιδρύματα αναμένεται να μειώσουν το προσωπικό κατά περίπου 20% μέσα στους ερχόμενους μήνες.

Την ίδια στιγμή, στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων ανάμεσα στην ΟΤΟΕ και στις τράπεζες, που ξεκινούν στις 25 Φεβρουαρίου, αναμένεται να μπουν μια σειρά από επιδόματα που περιλαμβάνονται στην κλαδική σύμβαση, ενώ ήδη οι αποδοχές έχουν ψαλιδιστεί από τις επιχειρησιακές συμβάσεις.

Στο μέτωπο των εθελούσιων εξόδων, αυτή τη στιγμή στα σκαριά βρίσκονται δύο προγράμματα, από την Εθνική Τράπεζα και το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο. Ανάλογες σκέψεις διατυπώνονται και από τις διοικήσεις των Alpha Bank και Emporiki. 


Σύμφωνα με κύκλους της Εθνικής Τράπεζας, το πρόγραμμα της εθελούσιας εξόδου συναντά μεγάλη αποδοχή, ενώ το Διοικητικό Συμβούλιο της τράπεζας θα συνεδριάσει την Τρίτη προκειμένου να καθοριστούν οι όροι και οι προϋποθέσεις.

Επιπλέον, πέρα από τη μέθοδο της εθελούσιας εξόδου, στο «συρτάρι» των τραπεζών φέρονται να υπάρχουν και άλλες μέθοδοι μείωσης του προσωπικού, όπως η μακροχρόνια άδεια.

Σε αυτή την περίπτωση οι εργαζόμενοι φεύγουν από την τράπεζα για χρονικό διάστημα τριών έως πέντε ετών παίρνοντας ένα τμήμα του μισθού τους και έχουν τη δυνατότητα να αναζητήσουν εργασία στο μεσοδιάστημα.
 
TheNewDailyMail
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ