2013-02-16 14:33:06
Φωτογραφία για Παραδοσιακό ξύλινο σπίτι στη Νορβηγία
Η νεόκτιστη αυτή ξύλινη κατοικία βρίσκεται σε υψόμετρο 1000 μέτρων, σφηνωμένο στο επικλινές έδαφος και προστατευμένη από τους ανέμους. Η θέα είναι μαγευτική και ο συνδυασμός αυτής με το ξύλινο στοιχείο που πρωταγωνιστεί στο σπίτι, είναι ό,τι χρειάζεται κανείς για ένα ξεκούραστο σαββατοκύριακο.

Η οικογένεια στην οποία ανήκει η κατοικία, είχε επί 12 χρόνια ένα παλιό σπιτάκι στο ίδιο βουνό. Το ζευγάρι που έχει δύο ενήλικα παιδιά και αρκετά εγγόνια, αποφάσισε να χτίσει ένα νέο  πιο άνετο σπίτι για να περνούν τις οικογενειακές τους στιγμές όλοι μαζί. Όταν έμαθαν λοιπόν πως υπήρχε το συγκεκριμένο οικόπεδο με θέα, ήξεραν πως εκεί θα γινόταν το νέο σπιτικό τους. Άλλο χαρακτηριστικό ήταν πως ήθελαν ένα ξύλινο σπίτι με διαχρονική αισθητική και ιδανικό να φιλοξενεί αρκετά άτομα. Με αυτά τα δεδομένα, το αρχιτεκτονικό γραφείο Fossland AS, έργα του οποίου είχαν δει οι ιδιοκτήτες, μελέτησε την κατοικία από το Α ως το Ω.


Οι θετικές εντυπώσεις ξεκινούν κιόλας από την κύρια είσοδο με τα εντυπωσιακά χοντρά ξύλα να αγκαλιάζουν την παραδοσιακή πόρτα. Στο εσωτερικό, συναντάμε ένα πέτρινο τζάκι μεγάλου ύψους και άνετα έπιπλα έτοιμα να σε δεχθούν να χαλαρώσεις, ενώ η θέα από τα μεγάλα ανοίγματα, συμπληρώνει το δελεαστικό σκηνικό. Η κουζίνα με τη κεντρική νησίδα, είναι δουλεμένη στο χέρι επιτόπου στο χώρο από παλιό τεχνίτη και είναι από ξύλο δρυός με στοιχεία από παλιά υλικά προσαρμοσμένα ιδανικά στην κατασκευή. Ανεβαίνοντας μερικά σκαλοπάτια, συναντούμε την τραπεζαρία, όπου το καλωσόρισμα είναι εξίσου θερμό, με το τζάκι σε πιο μίνιμαλ αισθητική να δίνει το δικό του στίγμα στο χώρο. Ένα ακόμη τζάκι βρίσκουμε και στο καθιστικό που είναι στη συνέχεια της δεύτερης και μικρότερης κουζίνας, για τις πιο casual εξορμήσεις χαλάρωσης. Ένα από τα λουτρά της κατοικίας, τέλος, χαρακτηρίζεται από μοντέρνα αλλά και νοσταλγική αισθητική, με το ξύλο να πρωταγωνιστεί και εδώ, ενώ διασπάται από τις μαρμαροψηφίδες στον κεντρικό τοίχο και τη μπανιέρα.

 

  

http://www.homeguide.gr/
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ