2013-02-16 18:45:04
Φωτογραφία για Σύλληψη τριών υπαλλήλων του ΣΔΟΕ για χρηματισμό και εκβίαση επιχειρηματία
Tρεις υπάλληλοι του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος Δυτικής Ελλάδας συνελήφθησαν στην Πάτρα κατηγορούμενοι για παθητική δωροδοκία και εκβίαση σε βάρος ενός 57χρονου επιχειρηματία. Επίσης κατασχέθηκαν χρηματικά ποσά 76.000 ευρώ και 1.900 δολαρίων.

Παράλληλα, δύο αστυφύλακες του Αστυνομικού Τμήματος Καμινίων συνελήφθησαν με τις κατηγορίες της παθητικής δωροδοκίας, της απόπειρας εκβίασης και της παράβασης καθήκοντος.

Στο περιστατικό της Πάτρας, σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΛΑΣ, συνελήφθησαν την Παρασκευή το απόγευμα στην Λευκάδα δύο υπάλληλοι του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος (ΣΔΟΕ) της Πάτρας, 58 και 54 ετών αντίστοιχα, καθώς επίσης και ένας ακόμη 58χρονος υπάλληλος της ίδιας υπηρεσίας για παθητική δωροδοκία και εκβίαση σε βάρος 57χρονου επιχειρηματία.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, στο πλαίσιο της επιχείρησης προσημειώθηκε το χρηματικό ποσό των 15.000 ευρώ σε χαρτονομίσματα, το οποίο αντιστοιχούσε στα χρήματα που απαιτούσαν εκβιαστικά oι δύο υπάλληλοι του Σ.Δ.Ο.Ε. από τον 57χρονο επιχειρηματία, προκειμένου διευθετήσουν ευνοϊκά εκκρεμείς φορολογικές υποθέσεις του.


Ο 54χρονος και ο 58χρονος εντοπίστηκαν σε καφετέρια στην Λευκάδα και στην κατοχή τους βρέθηκε φάκελος με το προσημειωμένο χρηματικό ποσό που τους είχε παραδώσει λίγη ώρα πριν ο επιχειρηματίας.

Κατά τη διερεύνηση της υπόθεσης σχηματίσθηκε δικογραφία στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας και σε βάρος ενός ακόμη 58χρονου υπαλλήλου της ίδιας υπηρεσία; ο οποίος εντοπίστηκε το βράδυ της Παρασκευής στην Πάτρα από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών και σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία φέρεται να ενεργούσε σε συνεννόηση με τους άλλους δύο υπαλλήλους.

Κατά τη διάρκεια των ερευνών που πραγματοποιήθηκαν, παρουσία εισαγγελέα, στις οικίες των δύο υπαλλήλων που συνελήφθησαν στη Λευκάδα, βρέθηκε και κατασχέθηκε το χρηματικό ποσό των 46.950 ευρώ στην οικία του 58χρονου και το χρηματικό ποσό των 19.360 ευρώ στην οικία του 54χρονου, ενώ στην οικία του 58χρονου υπαλλήλου που συνελήφθη στην Πάτρα, βρέθηκε και κατασχέθηκε το χρηματικό ποσό των 10.000 ευρώ και 1.920 δολαρίων.

Οι συλληφθέντες με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους, οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λευκάδας.

Συνελήφθησαν δύο αστυφύλακες για δωροδοκία και εκβίαση

Εν τω μεταξύ, δύο αστυφύλακες του Αστυνομικού Τμήματος Καμινίων, 26 και 31 ετών, συνελήφθησαν από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων και σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας για παθητική δωροδοκία, απόπειρα εκβίασης και παράβαση καθήκοντος.

Με απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, οι δύο αστυφύλακες τέθηκαν σε διαθεσιμότητα και διατάχθηκε η διενέργεια Ενορκης Διοικητικής Εξέτασης

Είχε προηγηθεί καταγγελία 31χρονου αλλοδαπού υπηκόου Πακιστάν, ιδιοκτήτη καταστήματος τροφίμων και ψιλικών ειδών στον Πειραιά και από την έρευνα που ακολούθησε προέκυψε ότι την Πέμπτη το μεσημέρι ο 31χρονος αστυφύλακας μετέβη για έλεγχο στο κατάστημα του αλλοδαπού, όπου εκείνη την ώρα ήταν προσωρινά υπεύθυνος ένας 43χρονος αλλοδαπός υπήκοος Μπαγκλαντές.

Ο αστυφύλακας προσήγαγε τον 43χρονο με την αιτιολογία ότι τα ταξιδιωτικά έγγραφα που έφερε δεν ήταν πρωτότυπα, ενώ στο Αστυνομικό Τμήμα κλήθηκε, ύστερα από ειδοποίηση του 43χρονου, και ο 31χρονος ιδιοκτήτης του καταστήματος.

Σύμφωνα με την καταγγελία, ο 31χρονος αστυφύλακας, μαζί με τον 26χρονο συνάδελφο του, απείλησαν τους δύο αλλοδαπούς με φυλάκιση λόγω υγειονομικών και φορολογικών παραβάσεων που ισχυρίστηκαν ότι εντόπισαν στο κατάστημα, για τις οποίες και συνέταξαν σχετική μήνυση.

Οι δύο αλλοδαποί οδηγήθηκαν στο κρατητήριο και στη συνέχεια οι δύο αστυνομικοί απαίτησαν εκβιαστικά από τον 31χρονο αλλοδαπό το χρηματικό ποσό των 300 ευρώ, προκειμένου να αφεθούν ελεύθεροι. Μετά την άρνηση του αλλοδαπού για καταβολή των χρημάτων και τη διαπραγμάτευση του ποσού, συμφώνησαν στο χρηματικό ποσό των 200 ευρώ, το οποίο θα λάμβανε ο 26χρονος αστυφύλακας από το κατάστημα του αλλοδαπού την επόμενη μέρα.

Ακολούθησε η καταγγελία του περιστατικού από τον αλλοδαπό στην Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων, αστυνομικοί της οποίας, προσημείωσαν, μετά από συνεννόηση, το χρηματικό ποσό.

Την Παρασκευή το μεσημέρι, ο 26χρονος αστυφύλακας πήγε στο κατάστημα του αλλοδαπού, όπου αφού παρέλαβε τα χρήματα, συνελήφθη από αστυνομικούς της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων, ενώ λίγη ώρα μετά συνελήφθη και ο 31χρονος αστυφύλακας για τη συμμετοχή του στην υπόθεση.

Πηγή: tanea
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ