2013-02-16 19:39:43
Φωτογραφία για ΣΟΒΑΡΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΜΕΤΑΞΥ ΑΓΡΟΤΩΝ ΚΑΙ ΜΑΤ ΣΤΟ ΜΠΛΟΚΟ ΤΗΣ ΝΙΚΑΙΑΣ (video)
Φωτογραφία Αρχείου

Σοβαρά επεισόδια ξέσπασαν το μεσημέρι του Σαββάτου μεταξύ των αγροτών και των αστυνομικών δυνάμεων στον κόμβο της Νίκαιας στη Λάρισα. Οι αγρότες προσπάθησαν να προχωρήσουν σε αποκλεισμό της εθνικής οδού, με αποτέλεσμα να παρέμβουν τα ΜΑΤ και να ακολουθήσουν συμπλοκές.

Οι δυνάμεις των ΜΑΤ έκαναν χρήση χημικών για να εμποδίσουν τους αγρότες, ενώ στη συνέχεια ακολούθησαν συμπλοκές και πετροπόλεμος. Κατά τη διάρκεια των επεισοδίων τραυματίστηκαν τέσσερις αγρότες, ενώ προκλήθηκαν υλικές ζημιές σε ένα περιπολικό.

Την ίδια ώρα, αγρότες από 17 μπλόκα όλης της χώρας, που συμμετέχουν στην «Πανελλήνια Διευρυμένη Συντονιστική Επιτροπή Αγροτών», συγκεντρώθηκαν στον κόμβο Κερδυλλίων, της Εγνατίας οδού. Οι αγρότες προχώρησαν σε συμβολικό κλείσιμο της Εγνατίας οδού, πεζοί, για μια ώρα (14:00-15:00) και μοίρασαν αγροτικά προϊόντα στους διερχόμενους οδηγούς.


Στο μεταξύ, παραμένουν στο μπλόκο της Χαλκηδόνας, στην παλαιά εθνική οδό Θεσσαλονίκης-Βέροιας οι αγρότες της Δυτικής Θεσσαλονίκης, χωρίς, ωστόσο, να κλείνουν το δρόμο.

Στο χορό των κινητοποιήσεων μπαίνουν από τη Δευτέρα και οι αγρότες του Ηρακλείου και της Κρήτης γενικότερα που ξεκινούν τριήμερη διαμαρτυρία ζητώντας την ικανοποίηση σειράς αιτημάτων τους. Οι αγρότες του Ηρακλείου δίνουν ραντεβού στις 12 το μεσημέρι της Δευτέρας 18 Φεβρουαρίου στον κόμβο του Γιόφυρου και από εκεί θα αναχωρήσουν για την εθνική οδό όπου θα παρατάξουν τα τρακτέρ τους στην άκρη του δρόμου.

Παράλληλα προγραμματίζουν για κάποιο χρονικό διάστημα τον αποκλεισμό της Εθνικής Οδού χωρίς ωστόσο όπως υποστηρίζουν να ταλαιπωρήσουν τους πολίτες. Η κινητοποίηση θα συνεχισθεί την Τρίτη καθώς και την Τετάρτη ημέρα της πανεργατικής γενικής απεργίας.

Εξάλλου, συνάντηση στο υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης, πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου, μεταξύ αγροτών από το μπλόκο στα «Πράσινα φανάρια» (αεροδρόμιο Θεσσαλονίκης) και του γραμματέα Αγροτικής Πολιτικής της ΝΔ, Ξενοφώντα Βεργίνη. Η συνάντηση έγινε με πρωτοβουλία των αγροτών και, σύμφωνα με πληροφορίες, έγινε σε καλό κλίμα. Αγρότες του συγκεκριμένου μπλόκου («Πράσινα φανάρια»), αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο να αποχωρήσουν από το σημείο.

ΑΜΠΕ
 
TheNewDailyMail
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ