2013-02-16 22:25:56
Φωτογραφία για Κατασκευασμένα «αξιοκρατικά»
Μεγάλες φωτιές άναψε στο Πεντάγωνο συνέντευξη του τέως αρχηγού ΓΕΣ Κ. Ζαζιά, που μίλησε έξω από τα δόντια. Ο στρατηγός, που παραιτήθηκε το περασμένο καλοκαίρι επειδή αρνήθηκε να κάνει τον κομπάρσο σε προειλημμένες αποφάσεις για προαγωγές και αποστρατείες, μίλησε (στο onalert.gr) για το παρασκήνιο της παραίτησής του με λεπτομέρειες: Εκείνο το βράδυ πρώτα είδε τον αρχηγό ΓΕΑ, που του προανήγγειλε: «Εχουν φτάσει μέχρι και σμήναρχο», εννοώντας ότι έχουν φτιάξει ήδη τις λίστες προαγωγών μέχρι αυτόν το βαθμό.

Αμέσως μετά ο ίδιος πήγε στο γραφείο του υπουργού Π. Παναγιωτόπουλου, όπου, μαζί με τους υφυπουργούς, έκπληκτος διαπίστωσε ότι ήδη είχαν έτοιμη την τελική λίστα: ποιοι φεύγουν, ποιοι μένουν, μέχρι και πού τοποθετούνται! «Οσοι δεν συμφωνούν, φεύγουν», τον προειδοποίησε ο παριστάμενος υφυπουργός, ωθώντας τον ουσιαστικά σε παραίτηση. Οπως και έγινε.

Γνωρίζαμε πόσο «αξιοκρατικά» κινούνται τέτοιες διαδικασίες, αλλά έχει άλλη αξία να τα περιγράφει με ονόματα ένας αρχηγός στρατού, που τα έζησε. Και αποκτούν ξεχωριστή σημασία, όταν στην κυβέρνηση προετοιμάζονται για κρίσεις και αλλαγές στην κορυφή των Ενόπλων Δυνάμεων. Την ίδια ώρα που η χώρα καταρρέει, συνεχίζουν το ίδιο τροπάρι, στο όνομα της σωτηρίας της χώρας.

ΠΑΣ 

http://www.enet.gr/?i=arthra-sthles.el.columns&s=politika-paraskhnia&id=344058 
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Τέλος ο «Ελέ»!
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Τέλος ο «Ελέ»!
«Nτου» για πλέι οφ! (68-55)
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
«Nτου» για πλέι οφ! (68-55)
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ